Φόρμα αναζήτησης

Προειδοποιούσε από τον Αύγουστο ο Κουτρουκίδης για τις εξαφανισμένες αλλοδαπές

Εν γίνεται ρε παιθκιά να εξαφανίζουνται πλάσματα στην χώραν μας τζ’αι να μεν φακκά πεννιάν κανένας, ούτε καν η Αστυνομία. Όι κύριε, τζ’αι οι ξένοι έχουν ψυσ’ήν, έν’ τζ’αι τζ’είνοι πλάσματα, αν τζ’αι εμείς οι ψευδοευρωπαίοι αποκαλούμεν τες ξένες “μαυρούες”. Ζαττίν έσ’ει πολλούς που εμάς που είμαστεν κατάμαυροι τζ’αι μπορεί να μας περάσουν για Ιντιάνους ή Πακιστανούς, αλλά οι “μαυρούες”, ακόμα τζ’αι ολόασπρες να’ ‘νι, εννά ‘ν’ πάντα “μαυρούες”. Τζ’αι επειδή είμαι καλά θκιεβασμένος, οποιονδήποτε άτομο ζει στην ευρωπαϊκήν Κύπρον, νόμιμα ή μη, έσ’ει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν αναφέρουμαι ποττέ σε ονόματα, αλλά σήμερα θα αναφερτώ στον υπουργόν Δικαιοσύνης κύριον Ιωνάν Νικολάου, ο οποίος, αν τζ’αι δεν φταίει σε τίποτε, δεν παύει που να είναι ο υπεύθυνος υπουργός της Αστυνομίας Κύπρου και είναι έμμεσα υπεύθυνος. Το κολάνιν όμως πιάνει τζ’αι τον αρχηγόν Αστυνομίας Κύπρου, διότι όταν η Αστυνομία άμμα δέχεται καταγγελίες πρέπει να προσπαθεί με κάθε δυνατόν τρόπον να ανακαλύφκει την αλήθκειαν. Έσ’ει στα σ’έρκα της τον μηχανισμόν τζ’αι την τεχνογνωσίαν που ακόμα τζ’αι που μιαν τρίχαν της κκελλές ή που έναν ποτσίαρον να πιάννει τον ένοχον.

Μια Φιλιππινέζα εξαφανίστηκεν τζ’αι κάποιες φίλες της εκαταγγείλασιν την εξαφάνισην στην Αστυνομίαν. Η Αστυνομία μονομιάς λαλεί: “εννά επήεν στα κατεχόμενα”, τραβά τζ’αι μιαν φωτογραφίαν στες εφημερίδες που λαλεί “ελλείπον πρόσωπο” τζ’αι πάππαλλα… τζ’αι ο Θεός βοηθός. Έννενι έτσι κύριοι… Αν πραγματικά επήεν στα κατεχόμενα, επέρασεν που κάποιον οδόφραγμαν τζ’αι όσον παράνομον τζ’ι αν ένι το καθεστώς, όποιος περνά που ποτζ’εί καταγράφεται διότι δείχνει διαβατήριον. Μπορεί η Αστυνομία να πει στη χαροκαμένην μάναν της (που έν’ που ποδά τζ’αι δουλεύκει σε σπίτι) ότι η κόρη της έν’ στα κατεχόμενα, πέραν πάσης αμφιβολίας; Όι, αφού εν εκάμασιν τον έλεγχον, διότι για όποιαν ξένην χάνεται έν’ η πιο εύκολη απάντηση. Εχάθην τον Δεκέβρην του ’17, αλλά αφού έν’ Φιλιππινέζα ίντα μας κόφτει, κύριοι, έννενι; Κόφτει μας, κύριοι, διότι εν άδρωπος τζ’αι τζ’είνη τζ’αι ήρτεν στην χώραν μας δείχνοντας εμπιστοσύνην στην ασφάλειαν της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Κάποιος ήβρε την ταυτότηταν της εξαφανισμένης πετάμενην μες στον δρόμον. Εν έπρεπεν να ρωτήσουν πού την ήβρεν ή καν το όνομαν του τζ’είνου που την ήβρεν; Δακτυλικά αποτυπώματα; “Μα επέλλανες κύριε Λούη; Τζ’είνα κάμνουμεν τα για αδρώπους, όι για Φιλιππινέζες”.

Πριν πέντε μήνες, τον Μάρτην δηλαδή, μια άλλη Φιλιππινέζα επήεν στο αεροδρόμιον Λάρνακας μαζί με την εννιάχρονην κορούλλαν της να συναντήσει “κάποιον” που “εγνώρισεν” σε ιστοσελίδαν γνωριμίας. Που τζ’ειαμαί τζ’αι κάτω άνοιξεν η γη τζ’αι εκατάπιεν την μαζί με το μωρόν της, τζ’αι έκτοτε το κινητόν της παραμένει βαούμενον. Είπεν η Αστυνομία ότι “πιθανόν να επήεν ποτζ’εί”. Τζ’αι έρκουμαι τζ’αι ρωτώ την Αστυνομίαν: Αν ελοάρκαζεν να πάει ποτζ’εί, στο αεροδρόμιον της Σκάλας ναμ πο’ ‘γύρευκεν; Τζ’αι αν ελοάρκαζεν να πάει ποτζ’εί, ήταν να συνάξει τα ριάλλια της που την τράπεζαν, να πκιάει τα ρούχα της, το λάπτοπ της, τζ’αι γιατί να βαώσει το κινητόν της; Εδούλευκεν σε έναν ξενοδοχείο στην Δετζέλειαν τζ’αι ούτε εξαναπήεν δουλειά, που, αμμέν ένι τίποτε άλλο, έπρεπεν να πάει να πκιάει τον μισθόν της, αλλά ούτε τζ’ειαμαί επήεν. Για μέναν, που είμαι νάκκον μαννός, φαίνεται παράξενον τζ’αι γιατί όι ύποπτον το πού επήεν τζ’αι εν έδωκεν σημεία ζωής. Αν ήμουν αστυνομικός, ήταν να πκιάω το λάπτοπ να το δώκω σε ειδικούς, διότι τζ’ειαμαί εννά ‘βρω με ποιον εμίλαν, πού τζ’αι πότε.

Το λάπτοπ η Αστυνομία πάντως εν το έσ’ει (απαράδεκτον), διότι με τον τζ’αιρόν εστείλαν το οι φίλες της στους δικούς της εξαφανισμένης στες Φιλιππίνες. Μπορούσεν να ζητήσει που το δικαστήριον τες τηλεφωνικές κλήσεις από τον πάροχον της. Εν έκαμεν τίποτε που τούτα ούλλα.

Κύριοι, εκαταλάβετε ότι εχαθήκαν μάνα τζ’αι μωρόν; Μια εννιάχρονη κορούα εξαφανίστηκεν τζ’αι εν κάμνει κανένας τίποτε; Έλεος δαμέσαδα σιόρ, διότι αν ήταν Κυπραία η Αστυνομία ήταν να κάμει τη γην πηγήν, εν θα άφηννεν ρότσον που να μη ετάρασσεν. Ήταν να μας πελλάνουν τα ράδια τζ’αι οι τηλεοράσεις, ήταν να φέρουν ακόμα τζ’αι το Εφ Μπι Άι, την Ιντερπόλ, ακόμα τζ’αι τα Γιου Ες μαρίνς. Ναι ρε, εννά τα κάμουμεν τούτα ούλλα για μιαν “μαυρούν” τζ’αι την εννιάχρονην κόρην της; Αν ήταν τζ’αι καμιά επώνυμη Κυπραία με το μωρόν της; Παναγία μου, Παναγία μου, ήταν να…

Περίμενε όμως, εν τζ’αι ετέλειωσα ακόμα, διότι την 21ην Ιουλίου εχάθην τζ’αι άλλη Φιλιππινέζα, τζ’αι εκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της. Τζ’αι τζ’είνην την υπόθεσην ερευνά την η Αστυνομία τζ’αι με το να βάλλουμεν την φάτσαν τους στην εφημερίδαν, ως ελλείποντα πρόσωπα, εν εκάμαμεν τίποτε. Με δικαστικόν ένταλμαν μπορεί η Αστυνομία να εντοπίσει πού ετηλεφώνηεν, ποιος της ετηλεφώνηεν, τζ’αι ακόμα πού ήταν το κινητόν της την τελευταίαν ημέραν που ήταν ενεργόν. Μα εξαφανίστηκεν μια, η δεύτερη με μωρόν, τζ’αι τρίτη, έν’ σύμπτωση; Αν κάποιος τες “εξαφανίζει”, θα συνεχίσει να το κάμνει αφού το σ’έριν του νόμου έν’ κοντόν τζ’αι εν έχουν μάναν τζ’αι τζ’ύρην που ποδά να τες γυρέψουν.

Τωρά μιλούμεν για άτομα που ξέρουμεν ότι “εξαφανιστήκαν” από μαρτυρίες δικών τους αδρώπων, τζ’αι μπορώ να τους δώσω μαρτυρίες, ονόματα τζ’αι τηλέφωνα. Εν έπρεπεν, κύριοι, να τα ερευνήσει το σώμαν; Ίντα χαπάρκα για άλλες εξαφανισμένες, που εν τες γυρεύκει κανένας; Μήπως, κύριε υπουργέ, ξέρει η Αστυνομία ναμ που σημαίνει κατά συρροήν δολοφόνος; Μπορεί να είναι “μαυρομούτσουνες”, να τες αποκαλούμεν “μαυρούες”, αλλά δεν παύουν να είναι πλάσματα του Θεού. Κύριε Ιωνά Νικολάου, να χαρείς το φως σου, έν’ στο σ’έριν σου η διαταγή να…

  • Το άρθρο του Λούη Κουτρουκκίδη όπως είχε δημοσιευτεί στον «Π» στις 19 Αυγούστου 2018

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.