Φόρμα αναζήτησης

Κίτρινα γιλέκα Cyprus Edition

Κατάλαβες τώρα; «Το 85% των Κυπρίων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους». Ευρωβαρόμετρο είναι αυτό, πώς να το αμφισβητήσεις; Μα και πάλι, γιατί να το κάνεις; Όταν σου λέει σου πήραν τη μισή σου πατρίδα, σε κατακλέψανε τόσες φορές, καθημερινά γίνονται διάφορα κουλά και αξιοπερίεργα αλλά κανείς δεν ενοχλείται ουσιαστικά, ε, τότε, επόμενο είναι να δηλώνει κανείς ικανοποιημένος σε αυτό το άμοιρο νησί.

Μα να πιάσουμε το πράγμα από την αρχή και επετειακά. Έξι χρόνια πάνε από εκείνο τον χειμώνα της οικονομίας στην εντατική. Και ενώ ξυπνήσαμε όλοι εκείνο το Σάββατο με εκείνο το μούδιασμα, και είχαμε από ένα πιστόλι στο κρόταφο δεσμευμένοι, κινηθήκαμε αργά και σταθερά σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αγοράσαμε το κρέας της Απόκρεω, ετοιμάσαμε τις σούβλες των καρναβαλιών, δοκιμάσαμε τις στολές της παρέλασης και την επόμενη μέρα κινηθήκαμε μαζικά στους επαναστατικούς ρυθμούς της σάλσας. Έτσι δηλώσαμε τη δυσαρέσκειά μας σε εκείνη τη λαμπερή Κυριακή. Μα το μαράζι δεν τέλειωσε, γιατί τη Δευτέρα, που ήταν Καθαρή, μαζέψαμε με οργή και αντίδραση τους λαλέδες και τις μαργαρίτες της κυπριακής υπαίθρου και φάγαμε με αγανάκτηση τα χταπόδια και τις αγκινάρες.

Αυτά περί ικανοποίησης. Τάχα επειδή μας κούρεψαν, ποδοπατήθηκε η κυπριακή οικονομία από τους ίδιους τους ηγέτες μας και τα τραπεζικά ευαγή ιδρύματά μας; Καμία ενόχληση. Τάχα επειδή, ας πούμε, πρώην διαιτητές κατονόμασαν σκάνδαλα ποδοσφαίρου, μας έρχονται κόκκινοι φάκελοι, κάνουμε πλαστογραφήσεις δελτίων υγείας παικτών; Ε, και; Ή τάχα επειδή ο δικαστής που δίκαζε την τράπεζα έκανε διακανονισμό για την πάρτη του και άφησε όλους τους άλλους να χρωστάνε, να κλαίνε τα κλεμμένα και μετά αθώωσε τους δικαστές; Ή γιατί σε τούτον τόπον, που εν θωρεί ποττέ δροσιάν, ο ελεγκτής κατήγγειλε όλους τους φυγόστρατους εφεδρείας, αλλά ξέχασε να πει ότι ούτε ο ίδιος δεν πάει έφεδρος;

Μα η μέρα εκείνη που τα κίτρινα γιλέκα θα βρίσκονται στον δρόμο πλησιάζει. Τα άρματα έχουν στηθεί, ο κόσμος έχει ενημερωθεί. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη Μακαρίου και θα καταλήξει στον εναέριο. Πλήθος κόσμου απ’ όλη την Κύπρο έχει τρέξει να εγγραφεί στην ομάδα. Αληθεύει λοιπόν πέραν από κάθε έγκυρη ή άκυρη είδηση. Τα κίτρινα γιλέκα Cyprus edition θα είναι η πιο πολυπληθής ομάδα καρναβαλιστών εφέτος στη Λεμεσό. Ακριβώς γιατί έτσι μας αξίζει.

Μα έτσι επειδή μας αρέσει να διασκεδάζουμε τα χαΐρια μας, θα ακολουθούν άρματα με Ουζόχους, άρματα επίσης με ψεύτες πολιτικούς και επίδοξους σωτήρες και πατριώτες, άρματα με φυγόστρατους εφεδρείας, άρματα με γιατρούς εντός και εκτός ΓεΣΥ και τους ασθενείς πίσω τους, άρματα με κουρεμένους, άρματα με ελάχιστη εμπιστοσύνη στους θεσμούς κι άλλα με ελάχιστη εμπιστοσύνη στα κόμματα κατά το ευρωβαρόμετρο.

Άντε, και καλές πορείες…