Φόρμα αναζήτησης

Είναι κέικ, και δεν είναι

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη σάγκα της αντιπαράθεσης για το έγγραφο της 4ης Ιουλίου, που έγινε πρακτικό της 4ης Ιουλίου, που έγινε χαμένο πρακτικό της 4ης Ιουλίου, που έγινε αδιευκρίνιστες διευκρινίσεις της 4ης Ιουλίου;

Δεν θέλω να σας κουράσω ή να σας μπερδέψω με αυτή τη συζήτηση, όπως μας κουράζουν και μας μπερδεύουν Προεδρικό και ΑΚΕΛ. Με αφορμή όμως και τη δήλωση του πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά πως πρακτικά της 4ης Ιουλίου υπήρξαν γιατί τα είχαν καταγράψει τα μέρη, θα επιχειρήσω να εξηγήσω τι συνέβη με άλλον τρόπο.

Ας πούμε πως ένα ζευγάρι φτιάχνει ένα κέικ, αλλά κατά την παρασκευή του έχουν στην ανοιχτή ακρόαση τις μαμάδες, που σαν κακές πεθερές διαφωνούν με τα υλικά και τις συνταγές που εισηγείται η άλλη πεθερά και το τέκνο της. Η όλη προσπάθεια γίνεται με βάση μια παλιά συνταγή μιας μακρινής θείας που δεν ασχολείται και ιδιαίτερα (έχει κάτι τρεξίματα με το διαζύγιό της και με τον παππού που οδηγεί παρά το ότι δεν βλέπει τόσο καλά πια και τις προάλλες παραλίγο να πατήσει δύο τουρίστριες).

Το μόνο που σώζει την κατάσταση κάπως είναι πως τηρούνται βασικές υγειονομικές αρχές (ο τέως σύζυγος της θείας είναι σεφ και ακόμα απαντά τα τηλέφωνα όταν τον ψάξει το ζευγάρι).

Καταλήγουν, που λέτε, στη συνταγή που θέλουν να ακολουθήσουν. Βάζουν κάτω το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι και το βούτυρο και ξεκινούν.
Επισήμανση: το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι και το βούτυρο μαζί είναι τα συστατικά στοιχεία ενός κέικ. Αλλά όσο είναι ξεχωριστά, δεν είναι κέικ. Όταν τα ρίξεις όλα μαζί στο ίδιο μπολ χωρίς επεξεργασία, δεν είναι κέικ.

Κατά την παρασκευή του μείγματος προκύπτει μία διαφωνία αν χρειάζονται τέσσερα ή έξι αβγά. Η συνταγή μένει εκεί. Το μείγμα (πριν την προσθήκη των αβγών) και είναι και δεν είναι κέικ. Δεν μπορεί να γίνει κέικ αν δεν τελειώσει η συνταγή.
Τα υλικά και το μισοτελειωμένο παρασκεύασμα μένουν στην κουζίνα. Δύο χρόνια μετά, ακόμα και αν το μείγμα έχει μπει στην κατάψυξη και έχει διατηρηθεί, σίγουρα θα χρειαστούν νέα αβγά.

Τα μόνα πρακτικά που υπάρχουν για τα Ηνωμένα Έθνη αφορούν το τι ακριβώς είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ στα μέρη στις 30 Ιουνίου. Τα υπόλοιπα αποτελούν διαφωνίες για την ακριβή καταγραφή τους και διαπραγμάτευση για το πώς τα όσα ειπώθηκαν θα γίνονταν πράξη.

Η συνταγή υπάρχει. Κάποια υλικά επίσης. Όμως, όσο περιμένεις για να συνεχίσεις το μαγείρεμα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συνεχίσεις από το σημείο που έμεινες.