Γιατί ο Βότσης θεωρεί πιο έξυπνο τον Παπαδούρη;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Header Image
«Συνεχίζω γιατί με ρωτούν τι εννοώ. Εννοώ ότι εσύ ΔΕΝ ξεγελιεσαι!!!»

 

kateliadi@politis.com.cy

Με αφορμή την (σημερινή) εκλογή του Σταύρου Παπαδούρη στην προεδρία των Οικολόγων, ο Άγγελος Βότσης έκανε (απόψε) μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε το εξής:

«Συγχαρητήρια φίλε μου καλέ. Καλή δουλειά και στα νέα σου καθήκοντα. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις. Άλλωστε ξέρουμε και οι δύο ( όπως και οι φίλοι της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων ) ότι είσαι πιο έξυπνος...από έμενα !

Συνεχίζω γιατί με ρωτούν τι εννοώ.

Εννοώ ότι εσύ ΔΕΝ ξεγελιεσαι!!!»  

 Τι εννοεί, όμως, ο Βότσης όταν λέει για τον Παπαδούρη ότι δεν ξεγελιέται;

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Σταύρος Παπαδούρης, τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, ετοιμαζόταν να ενώσει δυνάμεις με τη νέα πολιτική πλατφόρμα που ίδρυσαν πέντε πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ: Τρεις βουλευτές, Άγγελος Βότσης, Γιώργος Προκοπίου, Μαρίνος Μουσιούττας, και οι Αλέκος Τρυφωνίδης και Χρίστος Τσίγκης. Αρχές Δεκεμβρίου η νέα πολιτική πλατφόρμα των «5» με το όνομα Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων συνενώθηκε με τη ΔΗΠΑ του Μάριου Καρογιάν. Στο μεσοδιάστημα, ο Καρογιάν προσπαθούσε να πείσει τον Παπαδούρη να ενταχθεί στο νέο σχήμα και να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές (2021) στην Λεμεσό, όπου θα κατέβαινε υποψήφιος και ο ίδιος, και θα εκλεγόταν ως αρχηγός κόμματος, και μετά θα του παρέδιδε την έδρα. Ο Παπαδούρης το ζήτησε γραπτώς, ο Καρογιάν δεν… και ο Παπαδούρης βρέθηκε στους Οικολόγους και εκλέγηκε βουλευτής με 491 ψήφους. Ο Βότσης, όμως, πίστεψε τον Καρογιάν, δεν ζήτησε υπογραφή, και την έπαθε χιώτικα. Γι αυτό και σήμερα παραδέχεται ότι ο Παπαδούρης είναι πιο έξυπνος – όχι μόνον εκλέγηκε βουλευτής, αλλά βρέθηκε και με κόμμα, ενώ ο ίδιος έμεινε στο περίμενε.

Την Κυριακή, στo Παρασκήνιο τού «Πολίτη», υπήρχε και το... παρασκήνιο για τον Βότση:

«Μπορεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να θέλει τον Άγγελο Βότση να κατεβαίνει βουλευτής το 2026 με το ΔΗΚΟ, ωστόσο αυτό είναι σήμερα το πιο απομακρυσμένο σενάριο. Ο Άγγελος Βότσης που -πριν από σχεδόν πέντε χρόνια- αποχώρησε από το ΔΗΚΟ μαζί με τους Γιώργο Προκοπίου, Μαρίνο Μουσιούττα, Αλέκο Τρυφωνίδη και Χρίστο Τσίγκη, για «καθαρά πολιτικές και ουσιαστικές διαφωνίες» όπως οι ίδιοι δήλωναν τότε, δεν είναι εύκολο να επιστρέψει στο μαντρί, και μάλιστα χωρίς να έχουν αλλάξει οι συνθήκες που τον οδήγησαν στην έξοδο. Εξάλλου, αν και δεν το πολυλέει, είναι μέλος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία, άρα θα πρέπει να αποχωρήσει από το σημερινό του κόμμα για να συνεργαστεί με το πρώην κόμμα του. Είχε «αναγκαστεί» να εγγραφεί μέλος της ΔΗΠΑ, για να είναι πανέτοιμος όταν ο Καρογιάν θα κρατούσε τον λλλο του – λέμε τώρα. Στις βουλευτικές του 2021, ο Μάριος είχε καλάρει τον τότε ευκολόπιστο και αθώο Άγγελο, να δεχτεί να είναι και οι δύο υποψήφιοι στη Λεμεσό για να ανοίξουν περισσότερες θέσεις για υποψήφιους στη Λευκωσία (και να βολευτούν και ο Μαρίνος και ο Αλέκος), και επειδή ως αρχηγός κόμματος θα έπαιρνε αυτός την έδρα, του είχε υποσχεθεί ότι θα αποχωρούσε μόλις εκλεγόταν και θα του την παραχωρούσε – λέμε τώρα. Μετά την αποτυχία στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, τούς έταζε τους ΔΗΠΑλέζους ότι θα μείνει μόνον λίγο ακόμα στο κόμμα για να εγγυηθεί την ενότητα και να προετοιμάσει τη διαδοχή. Τώρα τους λέει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές του 2026, αλλά θα κρατήσει την προεδρία του κόμματος. Ο γνωστός Μάριος. Που και τον λλλο του δεν τίμησε, και το πράσινο φως για υπουργοποίηση τού Άγγελου δεν ανάβει, διότι έκανε το λάθος ο Βότσης να τρέξει να δηλώσει στήριξη στην υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη πριν το κάνει ο Καρογιάν ως αρχηγός της ΔΗΠΑ».

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play