Φόρμα αναζήτησης

ΓεΣΥ: 3 βήματα για επιλογή γιατρού ηλεκτρονικά

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο ΓεΣΥ θα πρέπει να ακολουθήσουν τα πιο κάτω βήματα:
Βήμα 1ο: Δημιουργία λογαριασμού χρήστη: Μέσω της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ (www.gesy.org.cy), δημιουργείτε ηλεκτρονικό λογαριασμό και στη συνέχεια τον ενεργοποιείτε μέσω e-mail που θα σας αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που θα δηλώσετε.

Βήμα 2ο: Σύνδεση στην πύλη δικαιούχων και εγγραφή στο μητρώο δικαιούχων του ΓεΣΥ: Αφού συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού χρήστη που δημιουργήσατε, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη προχωρήστε στην εγγραφή σας στο μητρώο δικαιούχων του ΓεΣΥ, συμπληρώνοντας τα δημογραφικά σας στοιχεία (π.χ. διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.λπ.). Θα ειδοποιηθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και της πύλης.

Βήμα 3ο: Αναζήτηση και επιλογή προσωπικού ιατρού: Αφού εγγραφείτε στο μητρώο δικαιούχων και έχετε πρόσβαση στην πύλη δικαιούχων, μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό αίτημα εγγραφής σε κατάλογο προσωπικού γιατρού της επιλογής σας, τον οποίο θα εντοπίσετε μέσω ηλεκτρονικής αναζήτησης στο σύστημα. Εφόσον ο προσωπικός γιατρός αποδεχθεί το αίτημα ηλεκτρονικά, θα ειδοποιηθείτε σχετικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και της πύλης δικαιούχων.

Εναλλακτικά, αίτηση για εγγραφή σε κατάλογο προσωπικού ιατρού μπορεί να γίνει μέσω επίσκεψής σας σε προσωπικό ιατρό που συμμετέχει στο ΓεΣΥ, στον κατάλογο του οποίου επιθυμείτε να εγγραφείτε.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Τετάρτη για το ΓεΣΥ – Τρέχουν να προλάβουν οι γιατροί

Ενδιαφέρει γονείς
Για τα παιδιά που δεν έχουν κυπριακή υπηκοότητα, είναι σημαντικό ο γονέας να εγγραφεί πριν από το παιδί. Με τον τρόπο αυτό, όταν ο γονέας υποβάλει αίτημα εγγραφής για το παιδί του μπορεί να αναζητήσει τα στοιχεία του και, μόλις αναρτηθούν, θα εμφανιστούν στο αρχείο του παιδιού. Διαφορετικά, εάν το παιδί είναι εγγεγραμμένο πρώτα και ο γονέας αργότερα, οι γονικές λεπτομέρειες μπορούν να εισαχθούν μόνο από τον προσωπικό ιατρό του παιδιού.

Για τα παιδιά με κυπριακή υπηκοότητα, εάν ο γονέας είναι εγγεγραμμένος πριν από το παιδί, κατά τη διάρκεια της εγγραφής του παιδιού θα εμφανίζονται τα στοιχεία του. Αν το παιδί είναι εγγεγραμμένο πρώτο, οι γονικές λεπτομέρειες θα συμπεριληφθούν αυτόματα στο αρχείο του παιδιού μόλις εγγραφεί ο γονέας.

Από 15 και άνω
Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τον προσωπικό μας γιατρό θα πρέπει να έχουμε μαζί μας κάποιο έντυπο ταυτοποίησης, όπως είναι η πολιτική μας ταυτότητα. Κατά την πρώτη επίσκεψή μας στον προσωπικό μας γιατρό θα κληθούμε να υπογράψουμε από κοινού με τον γιατρό μας το έντυπο αμοιβαίας αποδοχής. Έτσι, επισφραγίζεται η σχέση γιατρού και ασθενή. Να υπενθυμίσουμε ότι για την εγγραφή σε κατάλογο προσωπικού γιατρού δικαιούχοι κάτω των 15 ετών εγγράφονται σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για παιδιά. Άτομα μεταξύ 15-18 ετών εγγράφονται είτε σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για παιδιά είτε σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες ενώ οι άνω των 18 ετών εγγράφονται σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες. Ατομα που είναι άνω των 65 ετών εγγράφονται είτε σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες είτε σε κατάλογο προσωπικού γιατρού με ειδικότητα στη γηριατρική.