Φόρμα αναζήτησης

Τραμπ, ο πρώτος ξένος ηγέτης που συναντάται με τον νέο Ιάπωνα αυτοκράτορα

Ο πρώτος ξένος ηγέτης που συναντάται με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται σε τετραήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία, έγινε δεκτός από τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα Μασάκο στο παλάτι του Τόκιο.

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο ανέβηκε στον θρόνο τον Μάιο, μετά την αποχώρηση του πατέρα του Ακιχίτο – η πρώτη Ιάπωνα αυτοκράτορα έπειτα από τουλάχιστον δύο αιώνες.

«Έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια από τότε που ξανασυνέβη κάτι παρόμοιο, οπότε είναι μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Αμερικανός πρόεδρος έπαιξε γκολφ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και παρακολούθησαν μαζί τουρνουά γκολφ.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες ξανά σήμερα, για θέματα εμπορίου, καθώς και για τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την Ιαπωνία. Οι δύο χώρες εργάζονται επί του παρόντος πάνω στις διμερείς εμπορικές σχέσεις τους και σε μία νέα συμφωνία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC