Φόρμα αναζήτησης

Στυλιανίδης: Παρουσιάζει σε Γενεύη και Στοκχόλμη τη στρατηγική για την πολιτική προστασίας

O Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, τοποθετείται σήμερα εκ μέρους της Κομισιόν Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Κρατών Μελών της στην παγκόσμια πλατφόρμα για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών στο Γενεύη. Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής των Περιφερειών συμμετέχουν στις συνόδους εργασίας και υψηλού επιπέδου, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάζουν τη στρατηγική της ΕΕ για την πολιτική προστασία.

“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα, αλλά και να σκεφτούμε τους κινδύνους του αύριο. Οι πολίτες αυτού του κόσμου περιμένουν τους ηγέτες τους να δράσουν, και δεν μπορούμε απλώς να πληρώνουν το κόστος της αδράνειας. Η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι η εφαρμογή μιας αποτελεσματικής πολιτικής για την πρόληψη του κινδύνου καταστροφών είναι απαραίτητη για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και για την αντιμετώπιση των νέων αναδυόμενων κινδύνων”, δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πλατφόρμας, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα παρουσιάσει, επίσης, καινοτόμες τεχνολογίες και εργαλεία για την υποστήριξη της ημερήσιας διάταξης διαχείρισης κινδύνου καταστροφών και την εφαρμογή του πλαισίου Σεντάι από τις χώρες της ΕΕ και άλλους εταίρους.

Αύριο, Παρασκευή 17 Μαΐου, ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για να συζητήσει τη συμμετοχή των σουηδικών αρχών πολιτικής προστασίας στον RescEU, το ενισχυμένο ευρωπαϊκό σύστημα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Mikael Damberg, ο οποίος θα παρουσιάσει τη σουηδική συνεισφορά στο αποθεματικό του rescEU, τγια την επόμενη περίοδο δασικών πυρκαγιών. Ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συμμετάσχει επίσης σε έναν διάλογο για τους πολίτες στο Gaevle, μια πόλη που επηρεάστηκε έντονα από τις πυρκαγιές των δασών το 2018. Το απόγευμα ο Επίτροπος θα επισκεφθεί την περιοδεύουσα έκθεση της ΕΕ  “ΕU saves lives”, η οποία σήμερα είναι εγκατεστημένη στη Στοκχόλμη.