Φόρμα αναζήτησης

Τα λένε ξανά από εβδομάδας για την έδρα της Αλληλεγγύης

Τα κόμματα αποφάσισαν όπως καλέσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε σύσκεψη και τον Γενικό Εισαγγελέα, για να καταθέσει τις δικές του απόψεις [...]

Read More...

Σε νέα σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων αρχές της προσεχούς εβδομάδας, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα θα συζητηθεί η λύση που θα δοθεί στο θέμα με τη Βουλευτική έδρα της Λεμεσού, μετά την απόφαση του εκλογοδικείου αφού κατά τη σύσκεψη της Παρασκευής δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει κατάληξη.
 
Ο ΔΗΣΥ με βάση τη δήλωση του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως δεν μπορεί να συμπορευθεί με τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να ξαναψηφιστεί ο νόμος, με τον οποίο επανακατέλαβε την έδρα ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης, μετά την πρώτη απόφαση του εκλογοδικείου.
 
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη, προσθέτοντας ότι οποία και αν θα είναι η λύση θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του Συντάγματος. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των 2/3 των Βουλευτών που απαιτούνται ώστε να τροποποιηθεί το Σύνταγμα.
 
Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας   είπε ότι η έδρα της Λεμεσού ανήκει στην Αλληλεγγύη, Πρόσθεσε πως αυτή είναι η θέση όλων των κομμάτων πλην του ΔΗΣΥ, και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να επιστρέψει στη Βουλή ο Γιώργος Παπαδόπουλος.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι στη Σύσκεψη επικράτησε το ίδιο κλίμα αντιπαράθεσης που επικράτησε κατά την ψήφιση του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός και κάλεσε εκ νέου τον ΔΗΣΥ να επιδείξει  πνεύμα συναίνεσης.

Send this to a friend