Φόρμα αναζήτησης

ΔΗΣΥ: Γυρίζουν σελίδα για το καλό τους

Η μάχη των τεσσάρων υποψηφίων για τις τρεις αντιπροεδρίες, πέρασε μεν αδιάφορη, ωστόσο ο τρόπος που εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων και το αποτέλεσμά της ακόμη συζητείται στις τάξεις του ΔΗΣΥ.

Θυμίζουμε ότι τις τρεις αντιπροεδρίες κατέλαβαν οι Στέλλα Κυριακίδου με 8.653 ψήφους, Γιώργος Γεωργίου με 7.961 ψήφους και Nίκος Νουρής με 7.627 ψήφους, με τον Ευθύμιο Δίπλαρο να μένει τέταρτος με 207 ψήφους διαφορά από τον τρίτο κ. Νουρή.

Παρά το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου υπήρχαν σαφείς αιχμές από υποστηρικτές του Ευθύμιου Δίπλαρου στα social media για περίεργο αποτέλεσμα και για μεθοδεύσεις, ο ίδιος ο κ. Δίπλαρος έδειξε απρόθυμος να μπει σε μία διαδικασία αμφισβήτησης του αποτελέσματος. Υποστηρικτές του βεβαίως επιμένουν ότι υπάρχουν στοιχεία ότι κάτι πήγε λάθος στη διαδικασία της καταμέτρησης, αφού με ελάχιστες κάλπες να απομένουν μέχρι τη στιγμή που κόλλησε το σύστημα, ο κ. Δίπλαρος ήταν στη δεύτερη θέση και μετά την επαναφορά του συστήματος βρέθηκε τέταρτος. «Είναι δυνατόν σε πέντε κάλπες που έμειναν μέχρι που κόλλησε το σύστημα να πήρε μόνο 25 ψήφους;», είναι το ερώτημα που θέτουν. Ο ίδιος πάντως επέλεξε να αφήσει πίσω του την όποια ενόχληση για τα τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν, θεωρώντας ίσως ότι μία διαδικασία αμφισβήτησης δεν θα οδηγούσε πουθενά, παρά μόνο θα τραυμάτιζε την εικόνα και του ιδίου και του κόμματος κατ’ επέκταση. Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Δίπλαρος ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και συνεχάρη τους συναδέλφους του στον ΔΗΣΥ για την εκλογή τους. «Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Στόχος όλων είναι η παράταξή μας να πάει μπροστά. Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε», έγραψε ο κ. Δίπλαρος. Συγχαρητήρια σε όλους μοίρασε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Συγχαίρω και τους τέσσερις υποψήφιους για την προσπάθεια, το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα. Για μας στο @DISY όλοι είναι νικητές. Ευχαριστώ τους 13.601 Συναγερμικους για τη συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Όλοι μαζί φτιάχνουμε το αύριο #Cyprus2030», τόνισε.

Ο Γιώργος Γεωργίου ευχαρίστησε τους Συναγερμικούς για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, αναδεικνύοντας ότι σε αυτήν την πορεία της ευγενούς άμιλλας για προσφορά στον ΔΗΣΥ δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. «Νικητής των εκλογών είναι ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους Ενωμένους για ένα Ισχυρό ΔΗΣΥ που να διασφαλίζει την ελπιδοφόρα πορεία του τόπου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

O Nίκος Νουρής ευχαρίστησε τους Συναγερμικούς που του έδωσαν την ευκαιρία: «Η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή της ανώτατης ηγεσίας, με τη συμμετοχή 13.601 μελών και φίλων του κόμματος, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας! Πολλά συγχαρητήρια και στους τρεις συναδέλφους μου για τον άψογο αγώνα που μαζί δώσαμε», τόνισε. Εξάλλου, ο κ. Νουρής χαρακτήρισε την εκλογή του τιμή και πρόσθετη ευθύνη να εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό και το μεγάλωμα της παράταξης, αλλά και για τη στήριξη της κυβέρνησης για να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό που ξεκίνησε από το 2013.

Όπως το περίμεναν

Κατά τα άλλα, η συμμετοχή στη διαδικασία κινήθηκε ακριβώς στα επίπεδα που περίμενε η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ενώ απολύτως αναμενόμενη ήταν και η πρωτιά της Στέλλας Κυριακίδου, αν και ήταν η μοναδική από τους τέσσερις διεκδικητές που δεν μπήκε σε διαδικασία να κάνει προεκλογική εκστρατεία και να επιδιώξει απευθείας επαφή με τα μέλη. Σε αυτό το αποτέλεσμα η κ. Κυριακίδου θα θελήσει να κτίσει για υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές του ερχόμενου στόχου, με κορυφαίο στόχο την κατάληψη της θέσης της επιτρόπου της Κύπρου στην ΕΕ.