Ο Χριστοδουλίδης απαντά στο ΑΚΕΛ: Πείτε το αν υιοθετείτε την προσέγγιση Στιούαρτ στο μεταναστευτικό

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

«Εγώ δεν παίζω με κρυφά χαρτιά, παίζω με ανοικτά χαρτιά», είπε ο Πρόεδρος

Αν το ΑΚΕΛ συμφωνεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χειρίζεται σωστά το μεταναστευτικό, μπορεί να βγει δημόσια να το πει, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως  το ΑΚΕΛ φαίνεται ότι υιοθετεί την προσέγγιση του Κόλιν Στιούαρτ σε σχέση με το θέμα των 28 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο δείπνο που διοργάνωσε ο Invest Cyprus για απονομή των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τη στάση της έναντι του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ και ότι θα πρέπει να πείθουμε και όχι να συγκρουόμαστε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εγώ δεν παίζω με κρυφά χαρτιά, παίζω με ανοικτά χαρτιά» και πρόσθεσε ότι είχε πει ότι αυτός ανέφερε το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Στιούαρτ (κατά την πρόσφατη συνάντηση τους) σε συνέχεια των δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου (της ειρηνευτικής δύναμης).

«Αν το ΑΚΕΛ συμφωνεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χειρίζεται σωστά το μεταναστευτικό, μπορεί να βγει δημόσια να το πει. Θα απαντήσουμε. Ενδεχομένως διαφωνούμε. Εγώ δεν συμφωνώ με την προσέγγιση του κ. Στιούαρτ, που φαίνεται ότι την υιοθετεί το ΑΚΕΛ, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προσεγγίζει ανθρωπιστικά το συγκεκριμένο θέμα» σημείωσε ο ΠτΔ.

«Έχουμε μια διαφορετική άποψη και με τον κ. Στιούαρτ και με το ΑΚΕΛ» πρόσθεσε.

Υπέδειξε δε πως «δεν είναι σύγκρουση να μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου, ειδικότερα όταν ξέρεις ότι οι απόψεις σου είναι σωστές», προσθέτοντας πως «άρα, αν συμφωνεί το ΑΚΕΛ με τον κ. Στιούαρτ και θέλει να κάνει κριτική στο πρόσωπο μου πολύ ευχαρίστως, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα».

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play