Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης από 20-23 Μαίου επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης και αξιωματούχοι του Υπουργείου και του Λιμενικού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Στυλιανίδης και η αντιπροσωπεία θα έχουν συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη, την Υφυπουργό Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα και τον Διοικητή της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό. Θα επισκεφθούν, επίσης, το Προξενικό Λιμεναρχείο Αμμοχώστου και το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα είναι η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας εντός ΕΕ και στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως οι μεταναστευτικές ροές δια θαλάσσης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Χρήστου Στυλιανίδη με θέμα «Κύπρος-Ευρωπαϊκή Ένωση, 20 Χρόνια ένταξης: Διδάγματα-Εμπειρίες-Προοπτικές» σε εκδήλωση που οργανώνει ο ΟΠΕΚ αύριο Δευτέρα, 20 Μαίου στις 19:00 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.