Δείτε την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού που διόρισε ο Πρόεδρος - Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 26.4.2024
«Ο ρόλος της Ομάδας», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «θα είναι συμβουλευτικός προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» - Θα ανακοινωθεί και Νομική Ομάδα Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοινώνει σήμερα τη σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, η οποία αποτελείται από τους:

Παναγιώτη Δημητρίου, Κρις Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Κουκουμάς, Γιώργος Λουκαϊδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύσης Παντελίδης, Σταύρος Αγγελίδη, Γιώργος Γεωργίου, Μενέλαος Κυπριανού, Γιώργος Ποϊζης, Χρίστος Ιωσηφίδης και Κυριάκος Τσιμίλλης.

«Ο ρόλος της Ομάδας», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «θα είναι συμβουλευτικός προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στο επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ανακοινώσει τη Νομική Ομάδα Κυπριακού».

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα το ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την κ. Ολγκίν θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες είναι ακόμη στο τραπέζι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «εμείς αναμένουμε την κ. Ολγκίν το πρώτο δεκαήμερα του Μαΐου που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με αυτή την πρόταση του ΓΓ η οποία αναμένουμε ακόμη να δούμε πώς θα μπορέσει να υλοποιηθεί».

Το Ισραήλ αρνήθηκε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα: «Δεν θα γίνουν διελεύσεις προσωπικού ή αγαθών εντός ή εκτός»

Ένταλμα σύλληψης εναντίον 63χρονου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι

Ένταλμα σύλληψης εναντίον 63χρονου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι

Δεκάχρονος φαίνεται να προκάλεσε ζημιές 1.000 ευρώ σε δημοτικό σχολείο στα Λιβάδια