Η Ολγκίν έλαβε τη στήριξη της Βρετανίας και έρχεται Κύπρο για νέες συναντήσεις με τους ηγέτες

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό είχε επίσημες συναντήσεις στο Foreign Office την Πέμπτη

 

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ έλαβε κατά τις επίσημες συναντήσεις που είχε στο Foreign Office την Πέμπτη διαβεβαιώσεις για τη στήριξη του έργου της από τη βρετανική κυβέρνηση, αναφέρει δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας του Ην. Βασιλείου στη Λευκωσία.

Η κ. Ολγκίν έγινε δεκτή από τους Υφυπουργούς Εξωτερικών λόρδο Άχμαντ και Λίο Ντόχερτι, στα χαρτοφυλάκια των οποίων υπάγονται θέματα Ηνωμένων Εθνών και Ευρώπης αντίστοιχα.

Όπως σημειώνεται στη δήλωση, η επίσκεψη της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στο Λονδίνο εντάσσεται στις επαφές της με όλες τις εγγυήτριες δυνάμεις στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με βασικούς εταίρους της διαδικασίας για το πώς μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος.

«Αμφότεροι οι Υφυπουργοί τόνισαν εκ νέου την υποστήριξή τους στην εντολή της να αναζητήσει κοινό έδαφος στο Κυπριακό ζήτημα. Οι Υφυπουργοί εκτίμησαν τις αρχικές σκέψεις της κ. Ολγκίν επί της κατάστασης στην Κύπρο, μετά από την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί τον περασμένο μήνα. Η επίσκεψη παρείχε επίσης την ευκαιρία να συζητηθούν παρατηρήσεις από προηγούμενες συνομιλίες λύσης», αναφέρει η δήλωση της Αρμοστείας.

Προστίθεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι η κ. Ολγκίν θα μπορέσει να εργαστεί μαζί με τις ηγεσίες τόσο της ελληνοκυπριακής όσο και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ώστε να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επί του Κυπριακού.

Αναφέρεται ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σθεναρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και με διάρκεια λύσης του Κυπριακού ζητήματος, μέσω μιας διαδικασίας υπό κυπριακή καθοδήγηση υπό τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με όλους τους Κύπριους και άλλους διεθνείς εταίρους, μέσω υφιστάμενων δομών και διπλωματικών καναλιών, περιλαμβανομένου του ρόλου μας ως συντακτών περί Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play