Ποιος θα οδηγήσει τον Νίκο Αναστασιάδη ενώπιον δικαστηρίου;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 10.9.2023
Ποιος θα οδηγήσει τον Νίκο Αναστασιάδη ενώπιον δικαστηρίου;
Μα για ποιο πράγμα; Ότι μπήκε στην πολιτική φτωχός και έφυγε πλούσιος; Ότι έλεγε ψέματα για τα εξωτικά ταξίδια του με τα τζετ του Σαουδάραβα; Ότι ανέλαβε να λύσει το Κυπριακό και να επανενώσει την Κύπρο και τελικά έγινε ο ντίλερ των δύο κρατών;

Αλήθεια, για ποιο έγκλημα θα παραπεμφθώ σε δίκη, αναφώνησε ο τέως Πρόεδρος σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο». Mήπως για τα «χρυσά» διαβατήρια, ένα πρόγραμμα που υιοθετήθηκε το 2007 επί προεδρίας του αείμνηστου Παπαδόπουλου επαναβεβαιώθηκε το 2011 επί προεδρίας του αείμνηστου Χριστόφια και συνεχίστηκε, χωρίς την όποια αλλαγή ως προς τους δικαιούχους πολιτογράφησης, και από τη δική μου κυβέρνηση;

Πραγματικά μιλάμε για θράσος. Σε σημείο που κάποιος προβληματίζεται και για άλλα πράγματα: Τα λέει ή του φεύγουν; Για να είμαστε ακριβείς, επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου δόθηκε διαβατήριο σε 5 επενδυτές. Επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια δόθηκαν 137 διαβατήρια σε επενδυτές κάποιοι εκ των οποίων ήταν και πελάτες του δικηγορικού Νίκος Αναστασιάδης ΔΕΠΕ. Επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη δόθηκαν 3.375! Όπως πληροφορηθήκαμε από την έκθεση Νικολάτου, πέραν αυτών δόθηκαν παράνομα άλλα τόσα, δηλαδή σύνολο γύρω στις 7.000 σε γυναίκες και παιδιά. Με λίγα λόγια και με βάση τους αρχικούς αριθμούς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσε 67,500% περισσότερα από την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και 2,464% περισσότερα από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Κατά τον τέως Πρόεδρο βέβαια, ουδέν μεμπτόν. Δεν άλλαξαν τα κριτήρια πολιτογράφησης, μας είπε, πέραν του ότι οι μερικές δεκάδες πολιτογραφήσεων από το 2003 έως το 2013, έγιναν στη δεκαετία 2013-2023 μερικές χιλιάδες. Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο είχε εμπλοκή σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο για τη χώρα μας, όπως αποδείκτηκε μετά την υπόθεση Τζο Λο και τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα. Σε σημείο που το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο τέως ο Πρόεδρος. Ποτέ δεν απολογήθηκε πραγματικά βέβαια, φροντίζοντας να φορτώσει τις ευθύνες σε διάφορους επιχειρηματίες που καταχράστηκαν τις διατάξεις του προγράμματος. Δεν μας μίλησε για την προσωπική του εμπλοκή. Για τους δεκάδες επιχειρηματίες που μπαινόβγαιναν στο Προεδρικό «με τα κοντοπαντέλονα», όπως έλεγε, για να προτείνουν επενδύσεις και να πάρουν διαβατήρια.

Δεν μας μίλησε ποτέ για το συγγενικό του πρόσωπο το οποίο σκανδαλωδώς αποσπάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε συνεργασία με άλλους συντόνιζαν την έκδοση διαβατηρίων για όλους. Ούτε καν η επιτροπή Νικολάτου τόλμησε να καλέσει τη μάρτυρα αυτή, η οποία μόλις άρχισαν οι πρώτες βολές εξαφανίστηκε. Δεν μας μίλησε ποτέ για τον Τζο Λο τον οποίο ζήτησε να διευκολύνουν για χάρη του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος του πώλησε σε τιμή ευκαιρίας και με ευκολίες πληρωμής ένα τεράστιο οικόπεδο στους Καλογήρους. Το διαβατήριο του ακόμα καταζητούμενου Τζο Λο παρέδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών στην Αρχιεπισκοπή.

Το τζετ

«Αλήθεια για ποιο έγκλημα θα παραπεμφθώ σε δίκη;», φωνάζει ο τέως Πρόεδρος. Μαζί του διερωτόμαστε όλοι μας. Μήπως έκλεψε κανένα χαλλούμι, κανένα κιλό ρύζι από κάποιο σούπερ μάρκετ για να πάει φυλακή; Αυτά τα σοβαρά αδικήματα διώκονται στην Κύπρο αμείλικτα, ως γνωστό.

Μήπως θα πάει φυλακή γιατί ταξίδευε δωρεάν με τζετ Σαουδάραβα οικογενειακώς στις Σεϋχέλλες; Μήπως γιατί μας είπε ψέματα ότι ταξίδεψε μια φορά, αλλά τελικά ήταν δύο τα ταξίδια αναψυχής και δεκάδες άλλα τα υπηρεσιακά;

Ο ίδιος δεν δέχτηκε ποτέ ότι τα ταξίδια συνιστούσαν δωροδοκία. Αντιθέτως και υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, υποστήριζε ότι πήγαινε με το τζετ του φίλου του για να κάνει οικονομία στις κρατικές δαπάνες. Τον έπαιρνε δωρεάν όπου ήθελε διότι τον συμπάθησε ο Σαουδάραβας, όπως έλεγε. Και πώς τον συμπάθησε; Ακούστε. Ήταν σε μια εκδήλωση σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό. Δεν τον ήξερε, αλλά τον είδε, λέει, στεναχωρημένο διότι ως μουσουλμάνος δεν μπορούσε, λέει, να πιει δημόσια και αυτός ένα ποτό. Οπότε του έμαθε τα κόλπα. Φώναξε ένα γκαρσόνι, του είπε να βάλει το ποτό σε ένα φλιτζάνι τσαγιού και να του το προσφέρει. Έκτοτε, λέει, τον αγάπησε γιατί τον έμαθε να πίνει κυπριακό τσάι. Σε σημείο που του έκανε δώρο δύο ταξίδια μισού εκατ. ευρώ στις Σεϋχέλλες.

Ύστερα βεβαίως μάθαμε και κάτι άλλα. Ότι πολιτογραφήθηκε ο ίδιος Κύπριος με ένα φθηνό ομαδικό πρόγραμμα. Ύστερα άρχισε να πολιτογραφεί ως Κύπριος πολίτης τη γυναίκα και τα παιδιά του. Στη συνέχεια, τη δεύτερή του γυναίκα (παράνομα διότι στην Κύπρο δεν υπάρχει πολυγαμία) και τα παιδιά της και πάει λέγοντας. Γύρω στις 40 πολιτογραφήσεις και κάποιες εγγυημένες επενδύσεις. Μήπως κάποια κτήρια που αγόρασε είναι νοικιασμένα στο κράτος, κύριε Αναστασιάδη; Κατά τα άλλα, κυκλοφορούσε δωρεάν με τζετ και μας έκανε και οικονομία! Ας μας πει κάποιος, με τέτοιο σκάνδαλο ανά χείρας, σε ποια χώρα του κόσμου από το Τιμπουκτού έως το Αφγανιστάν θα μπορούσε να μείνει στη θέση του ένας κρατικός αξιωματούχος;

Γιατί στην Κύπρο δεν προσάγεται με τις κατηγορίες της φερόμενης δωροδοκίας και διαφθοράς; Ας μας εξηγήσουν κάποιοι στη Βουλή, στη Νομική Υπηρεσία και το Ανώτατο Δικαστήριο. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι θα κρυφτούν πίσω από το Σύνταγμα. Το οποίο λέει ότι ο Πρόεδρος διώκεται μόνο για εσχάτη προδοσία και διάπραξη ηθικά αισχρής και επιλήψιμης πράξης. Το Σύνταγμα, βέβαια, δεν αλλάζει λόγω Κυπριακού. Εκεί στηρίζεται το Ενιαίο Κυπριακό Κράτος, που παραμένει διεθνώς νόμιμο εφόσον ισχύει το Σύνταγμα. Διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για τα δύο κράτη.

Προδοσία

Αλήθεια σας λέμε. Από την άλλη, αν αυτό είναι η πάσα αλήθεια, δεν είναι άραγε προδοσία αν ο Πρόεδρος και διαπραγματευτής των Ε/Κ που έχει εντολή να πάει σε διαπραγματεύσεις αναζητώντας λύση ομοσπονδίας, τελικά πάει και προτείνει μυστικά λύση δύο κρατών, δηλαδή διχοτόμηση της Κύπρου; Κατά τη γνωστή παρελκυστική του τακτική ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάποιοι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν εκδικητικά ως διεφθαρμένο αφού «ηθελημένα θέλουν να αγνοούν τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά. Ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των επισήμων πρακτικών των Ηνωμένων Εθνών επιμένουν να τα διαστρεβλώνουν, προκειμένου να μην διαψευστεί το αφήγημά τους για την πρόθυμη να λύσει το Κυπριακό Τουρκία και τον Αναστασιάδη που εγκατέλειψε τις συνομιλίες για να «πλουτίσει»!!!

Τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών δίνουν ξεκάθαρη εικόνα ότι οι κ. Αναστασιάδης και Κοτζιάς πήγαν στο τελικό δείπνο για να τουμπάρουν τη συμφωνία, οπότε αυτός ο συνδυασμός υπάρχει μόνο στο μυαλό του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος επιχειρεί να εγκολπωθεί τη συμπάθεια όσων δεν θέλουν λύση ομοσπονδίας στο Κυπριακό. Το πέτυχε εν μέρει αφού όλοι αυτοί τον ψήφισαν το 2018. Ας είμαστε όμως ακριβείς: Σύμφωνα με δική του συνέντευξη ήταν ήδη εκατομμυριούχος πριν γίνει Πρόεδρος. Οπότε ό,τι έκανε -σύμφωνα με τη δική του εκδοχή- δεν έγινε για να αποκομίσει κάποια εκατομμύρια ακόμα. Μήπως το έκανε λόγω φιλοδοξίας; Σίγουρα και δειλίας. Ήθελε δεύτερη θητεία, έναντι οτιδήποτε άλλου. Ακόμα και της επανένωσης της χώρας μας. Υπήρξε δειλός και αμοραλιστής να παλέψει για τη λύση, υπό καλύτερες συνθήκες από αυτές του 2004, προτιμώντας μια εύκολη νίκη στις προεδρικές. Στη συνέχεια λογικά ήρθαν και τα χρήματα. Λίγα βέβαια και για λίγους. Με λύση του Κυπριακού και ανάπτυξη των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου θα είχαμε ένα τζίρο 1-2 τρις εκατ. δολάρια για την περιοχή μας και βεβαίως για τους Κυπρίους. Χωρίς λύση, το πρόγραμμα διαβατηρίων έφερε 7 δις δολάρια σε 100 άτομα και κάποια ψίχουλα σε κάποιους άλλους.

Τον άδειασε ο Μακαρίτης

Για να γλυτώσει από την πίεση της αποτυχίας του Κραν Μοντανά, συμπορεύθηκε μετά τη Γενεύη το 2017 με τον Κοτζιά, τον οποίο αποκαλούσε προηγουμένως αριβίστα και επικίνδυνο. Στο Κραν Μοντανά έριξε στο τραπέζι σε συνάντηση με τον Τσαβούσογλου τη λύση δύο κρατών, ενώ στη συνέχεια όταν αντιλήφθηκε ότι «το πουλλί επέτασε» και ότι χρεώθηκε τη διχοτόμηση, άρχισε να μιλά για αδιαλλαξία της Τουρκίας. Σε αυτό είναι πραγματικά Γκαίμπελς, αφού ξέρει να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν διάφορες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων χωρίς να ενδιαφέρεται και να λαμβάνει υπόψη τον χρόνο και τον λόγο που έγιναν. Μέχρι βέβαια που ήρθε στον «Πολίτη» και τον άδειασε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' αποκαλύπτοντας ότι του μίλησε για λύση δύο κρατών. Μίλησε σε δεκάδες για λύση δύο κρατών. Με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά σε λύση δύο κρατών.

Πάντως, ας είμαστε δίκαιοι. Όπως λέει και ο ίδιος, για ποιο πράγμα θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου; Ότι μπήκε στην πολιτική φτωχός και έφυγε πλούσιος; Ότι έλεγε ψέματα για τα εξωτικά ταξίδια του με τα τζετ του Σαουδάραβα; Ότι ανέλαβε να λύσει το Κυπριακό και να επανενώσει την Κύπρο και τελικά έγινε ο ντίλερ των δύο κρατών; Αν αυτά ήταν σοβαρά αδικήματα στην Κύπρο, οι φυλακές μας θα ήταν γεμάτες πολιτικούς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας