Έλεγχο του ποινικού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα ζητούν πολίτες - Ομαδική επιστολή σε Χριστοδουλίδη

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

«Χρειάζεται να αναληφθεί δράση από Κυβέρνηση και Βουλή προκειμένου μέσα από δημόσιο διάλογο να διαμορφωθεί το περιεχόμενο της πιο πάνω μεταρρύθμισης, περιλαμβανομένων αλλαγών σε συνταγματικές διατάξεις».

Την μεταρρύθμιση του κυπριακού δικαίου σχετικά με τον ποινικό ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα ζητούν πολίτες σε ομαδική επιστολή τους η οποία επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρη Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την επιστολή υπογράφουν ακαδημαϊκοί, νομικοί και ενεργοί πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους και με αυτήν ζητούν «να υπάρξει εξισορρόπηση και έλεγχος του ποινικού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα - ενός ανεξάρτητου αλλά την ίδια ώρα και μη ελεγχόμενου θεσμού».

Όπως αναφέρει η ομάδα πολιτών, «χρειάζεται να αναληφθεί δράση από Κυβέρνηση και Βουλή προκειμένου μέσα από δημόσιο διάλογο να διαμορφωθεί το περιεχόμενο της πιο πάνω μεταρρύθμισης, περιλαμβανομένων αλλαγών σε συνταγματικές διατάξεις».

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα