Ο mighty τζετ Νίκος και οι ελπίδες μας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΡΟΥ Δημοσιεύθηκε 9.7.2023
Ο mighty τζετ Νίκος και οι ελπίδες μας
Έχει διορίσει τον Χριστοδουλίδη, έχει εξαφανίσει τον Αβέρωφ, έχει παραμερίσει κάθε κληριδική φωνή στον ΔΗΣΥ, λαμβάνει sms κάθε φορά που ο Δίπλαρος πάει στην τουαλέτα, έλεγξε το αφήγημα του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, ελέγχει υπουργεία και θεσμούς, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διορίζει την κάθε κυρία Τούλλα με 100.000 ευρώ μισθό ετησίως...

Δύο φορές τη βδομάδα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται στη Λευκωσία, όπως μαθαίνουμε, στο πολιτικό του γραφείο στη Λευκωσία, γιατί, όπως έχει ανακοινώσει, θέλει να παραμείνει ενεργός πολίτης. Πώς αλλιώς;

Ως «η πατρόνα των πατρόνων της πολιτικής», όπως αυτοανακηρύχθηκε κατά τη διάρκεια της επίδοσης των πολιτικών του διαπιστευτηρίων στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη, δεν είναι δυνατό να εγκαταλείψει τη μάχη. Λειτουργεί όπως ο κάθε σοβαρός επιχειρηματίας. Αν - ο επιχειρηματίας- καταφέρει τα πρώτα 5 χρόνια να βγάλει 300 εκατ. ευρώ, τα επόμενα 5 λογικά ο στόχος πάει στο ένα δισ. ευρώ.

Σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης, που δεν είναι επιχειρηματίας αλλά ένας πολιτικός, επιχειρεί και θέλει να ασκεί έλεγχο και εξουσία παρόμοια, ίσως και μεγαλύτερη, από αυτήν που είχε ως Πρόεδρος.

Από το ρετιρέ του πανίσχυρου δικηγορικού του γραφείου στη Λεμεσό, το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση για όλη την Κύπρο, και βέβαια από το γραφείο στην οδό Χύτρων 30 στη Λευκωσία, ο mighty Nikos ασκεί καταλυτική επιρροή στην προεδρία της Δημοκρατίας, στον ΔΗΣΥ, τη ΔΗΠΑ, στο σύνολο της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και των ανεξάρτητων αξιωματούχων. Τουλάχιστον έτσι λένε οι άνθρωποί του, οι οποίοι, προς το παρόν, μάλλον διακαιώνονται.

Επιρροή στον Μικρό

Η επιρροή του στον Μικρό Νίκο φαίνεται να είναι καταλυτικής σημασίας. Αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα. Την ημέρα παράδοσης της εξουσίας, ο Μικρός Νίκος του είπε: «Για μένα θα είσαι πάντα Πρόεδρος και θα σε αποκαλώ κύριε Πρόεδρε». Δεν είναι αχάριστος ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Οταν γύρω στον Ιούλιο του 2022 ο Αβέρωφ μέτρησε τα κουκιά του και είδε ότι δεν βγαίνουν, σε σύσκεψη στο Προεδρικό μπήκε κάτω το όνομα της Αννίτας. Ο Περαπεδκιώτης ήταν κατηγορηματικός: «Καλά, δεν θέλουμε τον Χριστοδουλίδη για να πάμε με τούτην...;» Αφαιρέσαμε τα επίθετα για λόγους ευπρέπειας.

Κανένα μήνα μετά την εκλογή Χριστοδουλίδη, όταν ο ΔΗΣΥ πήγε να αρθρώσει κάποια αντιπολίτευση, ο mighty Nikos επισκέφθηκε το Προεδρικό. Ο Μικρός Νίκος του έδωσε τη δεξιά καρέκλα κι αυτός κάθισε ως καλός μαθητής στην αριστερή. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Στηρίζουμε Μικρό Νίκο». Να μιλήσουμε και για τα άλλα; Του διόρισε τους υπουργούς που ήθελε. Του ζήτησε να διορίσει την τάδε κυρία Τούλλα στη δείνα θέση. Τη διόρισε. Τον άνθρωπό του, τον κύριο Τούλλη, επίσης τον διόρισε. Με ένα τηλεφώνημα όλα γίνονται, λες και ο κολλητός του ιπτάμενου με το τζετ χαλί Σαουδάραβα εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος.

ΔΗΣΥ

Στον ΔΗΣΥ τα πράγματα είναι ευκολότερα. Οι εξουσίες της προέδρου της Βουλής είναι ήδη πολλές, με αποτέλεσμα τα του ΔΗΣΥ να τα έχει αναλάβει ένα τεράστιο μυαλό. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Το μυαλό του κύριου Δίπλαρου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο και συντονισμένο με την πηγή της πολιτικής γνώσης, δηλαδή τον Τζετ Νίκο. Ο τέως Πρόεδρος συμπαθεί ιδιαίτερα τον Ευθύμιο Δίπλαρο για τις δεξιότητές του. Όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι πολύ καλός πολιτικός ο Δίπλαρος: «Μου ζητά άδεια ακόμα και πότε θα πάει να κατουρήσει». Ο Τζετ Νίκος, ο Δίπλαρος, ο Τορναρίτης και διάφοροι άλλοι στον ΔΗΣΥ, θεωρούν ότι το κόμμα έχει Πρόεδρο για τα επόμενα 10 χρόνια. Σε 6 μήνες ο Χριστοδουλιδης, λένε, θα τα κάνει θάλασσα με τις κουμέρες τους κουμπάρους και τους συγκάτοικους, αλλά και τις επιλογές του Νικόλα και του Καρογιάν, οπότε θα στραφεί στον ΔΗΣΥ για υπουργούς. Τον Καρογιάν ούτως ή άλλως τον κρατά από κοντά ο Περαπεδκιώτης, υποσχόμενος ότι στην κυβέρνηση από Συναγερμικούς του Χριστοδουλίδη θα έχει πάντα μια θέση. Στο σενάριο αυτό τσιμπά και ο Μικρός Νίκος. Ο οποίος έχει και plan b, αν βέβαια του κάτσει. Θέλει να λύσει το Κυπριακό και να εκλεγεί ο πρώτος ομοσπονδιακός Πρόεδρος, με αποτέλεσμα η Αννίτα να γίνει πρόεδρος του Ελληνοκυπριακού Ομόσπονδου Κρατιδίου. Όλοι happy! Βεβαίως, όλοι ονειρεύονται χωρίς να υπολογίζουν τα όνειρα του Τζετ Νίκου. Αυτός θέλει λύση; Η Κύπρος δεν θα γίνει Λίβανος, μας έλεγε. Θέλει με τους ξένους φίλους του να συσκεφθεί. Βασικά θέλει να συνεχίσει να ελέγχει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να τρώνε όλοι μαζί (για σουβλάκια μιλάμε) και να βουρδουνίζουν, είτε με λύση είτε χωρίς λύση. Αυτόν τον Εβραίο τον Jack Affik που του έδωσε και άδεια παραμονής και άρχισε να κτίζει τα κατεχόμενα, τον γνώριζε και προσωπικά;

Τα υπουργεία ΕΕΥ

Ο Περαπεδκιώτης δεν έχει ανάγκη τους υπουργούς της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Ελέγχει ήδη τα υπουργεία μέσω των γενικών διευθυντών. Όλοι έχουν διοριστεί επί των ημερών του, όλους τους γνωρίζει, κάποιοι μάλιστα του χρωστάνε, λέγεται από το περιβάλλον του. Από το γραφείο του λοιπόν στην οδό Χύτρων 30 στη Λευκωσία, ο mighty Nikos σηκώνει το τηλέφωνο και μιλά με όποιον θέλει. Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να διερωτάται μερικές φορές ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Βεβαίως ο Τζετ Νίκος έχει γνωριμίες και με τα μέλη της ΕΕΥ και ΕΔΥ, τα δύο πιο σημαντικά σημαντικά σώματα για τον διορισμό δημοσίων υπαλλήλων, Δασκάλων και καθηγητών. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά σώματα. Αν ασκούν αξιοκρατικά τη δουλειά τους, τότε εμβαθύνουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Αν διορίζουν γιατί κάποιος τους τηλεφώνησε ή τους έβαλε ένα χαρτάκι στην τσέπη, τότε μετατρέπουν αυτό το κράτος σε μπουρδέλο. Με βάση την εμπειρία που έχει ο καθένας μας, τα τελευταία 10 χρόνια επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, και τώρα Χριστοδουλίδη, οι δημόσιοι υπάλληλοί μας και οι καθηγητές μας γίνονται καλύτεροι ή χειρότεροι; Η δημόσια τπηρεσία και η εκπάιδευσή μας βελτιώθηκαν ή καταρρακώθηκαν;

Νομική Υπηρεσία

Υπάρχουν και αρκετοί ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, όπως ο γενικός και ο βοηθός γενικός εισαγγελέας, ο γενικός ελεγκτής, η επίτροπος Διοικήσεως κ.λπ. Όλοι διορισμένοι από τον Τζετ Νίκο και τον Μικρό Νίκο.

Προσωπικά, αν ήμουν στη θέση του γενικού εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, θα υπέβαλλα παραίτηση. Είναι ένας από τους πιο σοβαρούς νομικούς που είχαμε στη Νομική Υπηρεσία, άλλα, ό,τι και να κάνει, θα αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Γιατί; Διότι τον διόρισε ο Τζετ Νίκος για να τον σώσει, λένε, από τη φυλακή. Προς αυτή την κατεύθυνση του επιτίθεται συνεχώς και ο γενικός ελεγκτής, το παιδί - θαύμα, το οποίο διόρισαν από κοινού οι Αναστασιάδης -Αβέρωφ. Το τραγικό με αυτό τον λαό που έχουμε, είναι ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θεωρείται υπεράνω και αδιάφθορος, ενώ έκανε 4 έρευνες και ξέπλυνε τον Τζετ Νίκο. Μιλάμε για το σκάνδαλο της Ryanair στο Πέρα Πεδί, του τζετ του Σαουδάραβα και των διαβατηρίων γενικότερα. Στην πραγματικότητα, το κρυφό όπλο του Αναστασιάδη τα τελευταία χρόνια υπήρξε ο γενικός ελεγκτής και όχι η Νομική Υπηρεσία.

Τέλος

Εν κατακλείδι, ο Περαπεδκιώτης είναι όντως «η πατρόνα των πατρώνων» και μέχρι στιγμής του βγάζουμε όλες και όλοι το καπέλο. Έχει διορίσει τον Χριστοδουλίδη, έχει εξαφανίσει τον Αβέρωφ, έχει παραμερίσει κάθε κληριδική φωνή στον ΔΗΣΥ, έχει επίγνωση κάθε έξαρσης της ουρήθρας του Δίπλαρου, έλεγξε το αφήγημα του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, ελέγχει υπουργεία και θεσμούς, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διορίζει την κάθε κυρία Τούλλα με 100.000 ευρώ μισθό ετησίως. Μπράβο του, κι ας μην παραπονιόμαστε. Όταν ένας λαός εκλέγει τέτοιου είδους πολιτικούς δεν είναι θύμα. Είναι συνυπεύθυνος και εξίσου διεφθαρμένος.

Η μόνη ελπίδα κάποιων είναι τελικά η δυναμική Δοράτισσα και Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά. Η κ. Καρσερά γνωρίζει πολύ καλά τον εκ Πέρα Πεδίου Νίκαρο, τον οποίο δεν θέλει να βλέπει μπροστά της. Τα αισθήματα βέβαια είναι αμοιβαία. Ελπίζουμε λοιπόν ότι σταδιακά ο Mighty Nikos θα καταστεί Tiny Νίκος. Σε αυτό έπεισε και τον Μικρό Νίκο. Η νέα προεδρία «δεν πρόκειται να καλύψει, ούτε να κινηθεί στη λογική των διεφθαρμένων πρακτικών του Αναστασιάδη».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας