«Το σκηνικό είναι ρευστό»: Ο επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας Μαυρογιάννη για την προ και μετά Αναστασιάδη εποχή

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ Δημοσιεύθηκε 9.10.2022
«Το σκηνικό είναι ρευστό»: Ο επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας Μαυρογιάννη για την προ και μετά Αναστασιάδη εποχή
«Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους: την αντίληψη που έχει για τον ρόλο του ΠτΔ, της κυβέρνησης που θα ηγηθεί και τον ρόλο του κράτους απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία», δηλώνει ο Λεόντιος Φιλοθέου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, η υποψηφιότητα του οποίου στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ανακοίνωσε τον βασικό κορμό του προεκλογικού του προγράμματος την περασμένη Τρίτη στην Πλατεία Ελευθερίας. Παρουσίασε το όραμά του για την Κύπρο και την πρόταση διακυβέρνησής του. «Απ’ εδώ και πέρα, το πρόγραμμα και οι θέσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα παρουσιαστούν μέσα από μια σειρά δράσεων, ενώ μέσα από μια δυναμική διαδικασία το πρόγραμμα θα συνεχίσει να ενισχύεται και να εμπλουτίζεται. Παράλληλα υπάρχουν συνεχείς επαφές, συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε διάφορες περιοχές ανά το παγκύπριο προκειμένου να γνωρίσουν και να ακούσουν οι συμπολίτες μας τον υποψήφιο, αλλά και να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους», ανέφερε στον «Π» ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Μαυρογιάννη Λεόντιος Φιλοθέου. Κι εκεί έξω, συνέχισε ο κ. Φιλοθέου, ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, αγωνιά για το μέλλον, και είναι σε αυτά που θα δώσουμε απαντήσεις και λύσεις. «Η βασική δυσκολία ήταν ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μέχρι πρόσφατα, δεν είχε εκτεθεί στο κοινό ως πολιτικό πρόσωπο, ενώ μπήκε και τελευταίος στην κούρσα των εκλογών, όταν οι άλλοι δύο βασικοί υποψήφιοι ξεκίνησαν χρόνια πριν. Ο κόσμος ήξερε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως έναν ικανό διπλωμάτη και συνεπή διαπραγματευτή. Εμείς αυτό που κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι μια προεκλογική εκστρατεία μέσα από την οποία ο κόσμος θα γνωρίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη και εκείνος με τη σειρά του θα πείσει για τις θέσεις και το όραμά του για τον τόπο μας», πρόσθεσε ο Λεόντιος Φιλοθέου, συμπληρώνοντας ότι «αυτό ήδη επιτυγχάνεται, γι’ αυτό είμαι και αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την προοδευτική αλλαγή».

Το κλίμα

Ποια είναι η συνεισφορά/συμμετοχή του ΑΚΕΛ σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;

Το ΑΚΕΛ είναι η βασική πολιτική δύναμη που υποστηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη και η συνεισφορά και συμμετοχή του είναι τέτοια που να αντανακλά αυτή τη διάσταση. Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού.

Ισχύει ότι υπάρχει αποστασιοποίηση μερίδας -κυρίως μεσαίων- στελεχών του κόμματος, γι’ αυτό και είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά του υποψηφίου που στηρίζει το ΑΚΕΛ;

Όχι, δεν υπάρχει αποστασιοποίηση. Αυτός ο προεκλογικός ξεκίνησε πολύ νωρίς, επειδή κάποιοι άλλοι βιάστηκαν. Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι διάθεση για δουλειά σε όλα τα επίπεδα, και στο ΑΚΕΛ και στις Ομάδες Στήριξης, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ρευστό σκηνικό

Ναι, αλλά τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον κ. Μαυρογιάννη είναι χαμηλά μέχρι στιγμής. Μπορεί να γίνει ανατροπή;

Έχουμε τέσσερις μήνες μέχρι τις εκλογές. Προφανώς και τίποτα δεν έχει κλειδώσει. Άλλωστε, οι εκλογές κρίνονται στην κάλπη και όχι στις δημοσκοπήσεις. Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές ανατροπές. Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, αλλά και μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας ως προς την ψήφο, σε αυτούς που επιλέγουν έναν υποψήφιο. Άρα το σκηνικό είναι ρευστό. Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα επιστημονικό και απόλυτα χρήσιμο εργαλείο φτάνει να χρησιμοποιούνται για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα και όχι να τυγχάνουν εκμετάλλευσης ή διαστρέβλωσης για να διαμορφώσουν πραγματικότητα. Εμείς δίνουμε αυτή τη μάχη με μεγάλη αισιοδοξία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και θα πείσουμε τους συμπολίτες μας όχι μέσα από κούφια λόγια, αλλά μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που απαντούν στις ανησυχίες τους με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στον κάθε έναν ξεχωριστά.

Στο φως

Πόσο αποτελεσματική είναι η προσωπική επαφή κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Οι χρήστες των social media ψηφίζουν ή καταλήγουν στην αποχή;

Μπορεί να ακουστεί λίγο ρομαντικό αλλά θέλουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία στη βάση των θέσεων και των προεκλογικών προγραμμάτων, μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια πόλωσης. Η όποια αντιπαράθεση πρέπει να αφορά αντιπαράθεση θέσεων στο φως και όχι υπόσκαψη ή στοχοποίηση στο σκοτάδι. Απ’ εκεί και πέρα, θεωρώ ότι είναι εκλογές και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ), αλλά έχουμε δρόμο για να φτάσουμε να είναι εκλογές μόνο των ΜΚΔ. Η δύναμη των ΜΚΔ είναι αδιαμφισβήτητη, όμως στο παρελθόν έχουμε δει περιπτώσεις που η εικόνα σε αυτά ήταν εντελώς διαφορετική από το τελικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί ενίοτε στα ΜΚΔ δημιουργείται μια πλασματική εικόνα. Και συνδέεται και με αυτό που με ρωτάτε: υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων ενεργών στα ΜΚΔ που δημιουργούν μεν ένα κλίμα, αλλά στο τέλος δεν συμμετέχουν. Είμαστε όμως ένας μικρός τόπος, οπόταν υπάρχει ακόμα η ανάγκη για προσωπική επαφή, η έννοια της κοινότητας, της γειτονιάς, του καφενείου. Η προσωπική επαφή, ειδικά στις μη αστικές περιοχές, διαδραματίζει ακόμα σημαντικό ρόλο. Ρόλο διαδραματίζουν και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης -η εφημερίδα, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση-, άρα αυτό που χρειάζεται είναι μια προεκλογική εκστρατεία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι που κάνουμε κι εμείς.

Χρέος στον τόπο

Σε τι διαφέρει ο κ. Μαυρογιάννης από τους υπόλοιπους βασικούς ανθυποψηφίους του;

Διαφέρει κατ' αρχάς στο ότι είναι ο μόνος που μπορεί ρεαλιστικά να εκφράσει το ρεύμα της αλλαγής απέναντι σε δύο ανθυποψηφίους που διαγωνίζονται για το ποιος αποτελεί τον πιο πιστό συνεχιστή της διακυβέρνησης που φεύγει. Ο μεν κύριος Νεοφύτου είναι ο πρόεδρος του κόμματος που κυβερνά για 10 χρόνια. Ο δε κύριος Χριστοδουλίδης για εννέα χρόνια το δεξί χέρι του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μάλιστα στην πρώτη του δήλωση, μετά την εξαγγελία, δήλωσε Συναγερμικός. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαφέρει στα βασικά χαρακτηριστικά από τους ανθυποψηφίους του. Εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να το πετύχουμε αυτό: εμπειρία στην Κύπρο και το εξωτερικό, διοικητική ικανότητα, μόρφωση αλλά και ευρυμάθεια, κοινωνική ευαισθησία, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα, ήθος και εντιμότητα. Θεωρώ, επίσης ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους: την αντίληψη που έχει για τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης που θα ηγηθεί και τον ρόλο του κράτους απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία. Ένα κράτος που πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι να εξυπηρετεί, όπως έχουμε ζήσει, αυτούς που το εξουσιάζουν. Ο ίδιος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κάνει λόγο για «χρέος προς τον τόπο μας». Δεν θεωρεί όπως άλλοι ότι ο τόπος του χρωστά, αλλά ότι χρωστά ο ίδιος στον τόπο μας και στους ανθρώπους του.

Κατάλληλους αντί για «άριστους»

Εάν εκλεγεί ο Α. Μαυρογιάννης Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πώς και με ποιους θα κυβερνήσει;

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα κυβερνήσει με τους καταλληλότερους και τις καταλληλότερες για την κάθε θέση και με την αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος προς τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Η θέσπιση κριτηρίων επιλεξιμότητας και καταλληλότητας για όλους τους διορισμούς αποτελεί βασική του θέση. Πιστεύω ότι αυτό είναι και το ζητούμενο: ο πιο κατάλληλος άνθρωπος στη σωστή θέση. Άτομα με γνώσεις, εμπειρίες, όρεξη για δουλειά που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, το κοινό καλό, τους πολίτες και την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Σίγουρα δεν θα κυβερνήσει με τους «άριστους των αρίστων» που είδαμε να βολεύονται στην απερχόμενη διακυβέρνηση, ενίοτε και με πλαστά πτυχία.

4345680189565485 image

Κοινωνικό πρόσημο

Στην οικονομία, προς τα πού θα κινηθεί ο Α. Μαυρογιάννης;

Θα κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός οικονομικού και ενεργειακού μοντέλου που θα στηρίζεται στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, στη διασφάλιση του κοινωνικού κράτους και στη συνέργεια ανάμεσα σε έναν σύγχρονο δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μας. Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε μια οικονομία που δεν θα στηρίζεται στο πρόσκαιρο κέρδος και τον αθέμιτο πλουτισμό για τους λίγους, όπως είδαμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά μια οικονομία που να παράγει οφέλη για τους πολλούς και να μπορεί παράλληλα να στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη. Μια οικονομία με υγιή ανάπτυξη και κοινωνικό πρόσημο.

Επένδυση, όχι δαπάνη

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου και ο υπουργός Παιδείας του Ανδρέα Μαυρογιάννη; Τι παιδεία οραματίζεται για τον τόπο ο υποψήφιος;

Ο νέος υπουργός Παιδείας θα είναι αποκλειστική επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη και θα είναι αυτός που μπορεί να υπηρετήσει και να υλοποιήσει το όραμα για την παιδεία. Η παιδεία θα είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της διακυβέρνησης Μαυρογιάννη. Γιατί την αντιλαμβάνεται ως επένδυση για τον τόπο μας και όχι ως δαπάνη. Γι’ αυτό και ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης δεν αποτελεί απλώς μια επιλογή πολιτικής. Αποτελεί κοινωνική ανάγκη. Στα θέματα παιδείας η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ έχει πάρει το λιγότερο απροβίβαστο. Τα παιδιά έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα, τα σχολεία έγιναν εξεταστικά κέντρα, υπάρχουν σχολεία χωρίς βασικές υποδομές, δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια για το θέμα του εξαερισμού και του κλιματισμού. Σε αυτά τα χρόνια έγιναν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, ενώ να μου επιτρέψετε να θυμίσω και τις γελοιότητες με τα κόντρα πλακέ που ένωναν θρανία και τις κουβερτούλες εν μέσω πανδημίας. Ο λόγος που έχουμε σήμερα στα σχολεία ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο επίπεδο, τις γνώσεις και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών μας. Σίγουρα όχι στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Ολοήμερο σχολείο

Δηλαδή, τι θα αλλάξει στο δημόσιο σχολείο;

Στην αντίληψη του Ανδρέα Μαυρογιάννη η εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να προσφέρεται δωρεάν, να είναι υψηλής ποιότητας και να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Κύπρου. Θέλουμε μια ποιοτική εκπαίδευση για όλους και όλες, και όχι για τους λίγους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα πρότυπο ολοήμερο δημόσιο σχολείο που θα είναι καθρέφτης της κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Ένα σχολείο ανθρώπινο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό, καινοτόμο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης και του κόσμου. Ένα τέτοιο σχολείο αγγίζει και επιλύει σειρά άλλων οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων.

4345679385369358 image
«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις πλέον είναι να φτάσουμε κοντά στους πολίτες, να τους ακούσουμε, να μας ακούσουν και να πείσουμε για τις θέσεις μας», σημειώνει ο Λ. Φιλοθέου.

«Ελάτε να γυρίσουμε σελίδα»

Ερωτηθείς για την εμπειρία της επαφής με τον κόσμο, τώρα, κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, ο Λεόντιος Φιλοθέου απάντησε πως ακούνε και βλέπουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. «Τις αγωνίες τους, τις ανησυχίες τους για το μέλλον, για το μέλλον των παιδιών τους. Τα πράγματα είναι κάθε άλλο παρά ρόδινα, όσο κι αν οι κυβερνώντες προσπαθούν να τα εξωραΐζουν. Τους ανησυχεί η ακρίβεια, το κόστος της ενέργειας, το κόστος των καυσίμων τα οποία έχουν γονατίσει τη μεσαία τάξη, έχουν γονατίσει επιχειρήσεις. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά δεδομένα, που λένε ότι σχεδόν 1 στους 5 συμπολίτες μας είναι στο όριο της φτώχειας. Δύσκολα ο κόσμος τα βγάζει πέρα. Τους απασχολεί η έλλειψη προσιτής στέγης. Η οποία είναι πλέον όνειρο απατηλό για χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα για τους νέους που θέλουν να κάνουν ένα ξεκίνημα. Επιστρέφουμε σε μια γενιά που θα ζει με τους γονείς της. Φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω των ενοικίων. Ο κατώτατος μισθός, όπως πρόσφατα θεσπίστηκε, οριακά αρκεί για το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος», ανέφερε συγκεκριμένα, και διερωτήθηκε «πώς μπορεί να ζήσει ένας νέος σήμερα, πώς μπορεί να έχει μια ποιοτική ζωή». Ο κόσμος αγανακτεί επίσης μπροστά στα φαινόμενα διαφθοράς, πρόσθεσε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Διότι, την ώρα που δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα μέχρι το τέλος του μήνα, διαβάζει σε εκθέσεις για τον αθέμιτο πλουτισμό, τη σύγκρουση συμφέροντος και τα 'χρυσά' διαβατήρια. Σκάνδαλα με διεθνείς διαστάσεις και καταζητούμενους που πήραν διαβατήριο, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη της κυβέρνησής του. Η αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται στον πάτο. Κι αυτό με τη βούλα διεθνών δεικτών», υπογράμμισε ο κ. Φιλοθέου.

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσει ο κόσμος σε αυτές τις προεδρικές εκλογές;

Είμαι πεπεισμένος ότι στον δρόμο προς τις εκλογές ο κόσμος θα έχει ως κριτήριο από τη μία την αξιοπιστία και την εντιμότητα και από την άλλη την ανάγκη να δοθούν λύσεις στα πιο πάνω προβλήματα που τον απασχολούν. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι εκείνος ο υποψήφιος που πληροί απόλυτα τα κριτήρια αυτά.

Αλλαγή ύφους/ήθους

Πώς σκέφτεται ο κ. Μαυρογιάννης να περιορίσει τη διαφθορά στον τόπο μας, εάν εκλεγεί;

Πρώτα απ’ όλα με αλλαγή στο ύφος και στο ήθος της διακυβέρνησης. Αλλαγή με τη δύναμη του παραδείγματος, ξεκινώντας από τον ίδιο ως δημόσιο πρόσωπο. Δεν είναι νομοθεσίες που έχουμε ανάγκη, αλλά πρόσωπα, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που με σημαία τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη χρηστή διοίκηση, τη λογοδοσία θα έχουν την πολιτική βούληση να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Δυστυχώς, είδαμε τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα να ξεκινά από το κεφάλι: ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπουργοί του να παραχωρούν 'χρυσά' διαβατήρια, ενίοτε χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια, τα οποία υπέβαλλαν προς αίτηση συγγενικά τους πρόσωπα. Αυτό είναι ο κατ’ εξοχήν ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι εκτός αυτού του συστήματος, που δημιούργησε στη χώρα μας το συγκεκριμένο σκάνδαλο και χωρίς οποιαδήποτε εξάρτηση από τα κατεστημένα. Γι’ αυτό και έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένου και του φαινομένου της ατιμωρησίας. Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχει μια σειρά από προτάσεις που περιλαμβάνονται και στις θέσεις μας, που αφορούν την ανεξαρτησία των θεσμών, τη δημιουργία ή ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου, τα κριτήρια διορισμών σε καίριες θέσεις, τον περιορισμό θητειών σε πολιτειακά αξιώματα, το πόθεν έσχες, κ.ά. Αυτά, σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση, αποτελούν συνταγή για αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Αλλάζουν οι ψηφοφόροι

Έχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά / η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος; Γιατί πλέον είναι πιο χαλαροί οι δεσμοί των πολιτών με τα κόμματα;

Τα χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος προφανώς αλλάζουν. Σε αυτό το πλαίσιο χαλαρώνουν και οι δεσμοί των πολιτών με τα κόμματα. Η εκλογική συμπεριφορά επηρεάζεται επίσης από την οικονομική κατάσταση και από τα κοινωνικά δεδομένα. Οι πολίτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί. Πιο δύσπιστοι. Και πιο καχύποπτοι. Θα έλεγα, όχι άδικα. Κι αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις πλέον: να φτάσουμε κοντά τους, να τους ακούσουμε, να μας ακούσουν και να πείσουμε για τις θέσεις μας. Αν στην εξίσωση αυτή προστεθεί και ο τρόπος που πλέον ενημερώνεται μεγάλο μέρος της κοινωνίας, και ειδικότερα οι νέοι, καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση αυτή.

Καινούργια σελίδα

Την περασμένη Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσίασε την πρόταση διακυβέρνησής του με μότο «Ελάτε να γυρίσουμε σελίδα». Να γυρίσουμε σελίδα σε τι; Και η νέα σελίδα τι θα γράφει;

Να γυρίσουμε σελίδα στη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οικονομικές ανισότητες, στην εξυπηρέτηση των λίγων και στο τραγικό αδιέξοδο στο Κυπριακό που μας έχει φέρει μια ανάσα πριν τη διχοτόμηση. Να γυρίσουμε σελίδα σε μια διακυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα μας στον πάτο της αξιοπιστίας και στην κορυφή των διεθνών δεικτών διαφθοράς. Η νέα σελίδα θα γράφει για μια σύγχρονη Κύπρο της μόρφωσης, της εξέλιξης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας. Την Κύπρο που θα έχει στο επίκεντρο τους πολίτες και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Την Κύπρο της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Την Κύπρο που οι νέοι θα είναι στο προσκήνιο και όχι στο περιθώριο. Μια Κύπρο επανενωμένη, που θα γίνει ξανά ο φιλόξενος τόπος των ονείρων μας. Αυτή θα είναι η καινούργια σελίδα.

kateliadi@politis-news.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δικηγόροι Εισαγγελέα για δημοσίευμα «Φ»: «Διαστρέβλωση των γεγονότων με σκοπό τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων»
ΚΥΠΡΟΣ

Δικηγόροι Εισαγγελέα για δημοσίευμα «Φ»: «Διαστρέβλωση των γεγονότων με σκοπό τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων»

Δικηγόροι Εισαγγελέα για δημοσίευμα «Φ»: «Διαστρέβλωση των γεγονότων με σκοπό τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων»

Πρ. Χριστοδουλίδης για τo «επιτήδειος ουδέτερος» στην κόντρα Εισαγγελέα - Ελεγκτή: «Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά»
ΚΥΠΡΟΣ

Πρ. Χριστοδουλίδης για τo «επιτήδειος ουδέτερος» στην κόντρα Εισαγγελέα - Ελεγκτή: «Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά»

Πρ. Χριστοδουλίδης για τo «επιτήδειος ουδέτερος» στην κόντρα Εισαγγελέα - Ελεγκτή: «Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά»

Απόπειρα φόνου «Δημητρούι» - Στις εννέα οι συλλήψεις, αναζητούν το φονικό όπλο ή το σκούτερ
ΚΥΠΡΟΣ

Απόπειρα φόνου «Δημητρούι» - Στις εννέα οι συλλήψεις, αναζητούν το φονικό όπλο ή το σκούτερ

Απόπειρα φόνου «Δημητρούι» - Στις εννέα οι συλλήψεις, αναζητούν το φονικό όπλο ή το σκούτερ

30 αξιωματούχοι με μισθό και σύνταξη - Ο «Π» δημοσιεύει τα ονόματα που κλήθηκε να καταθέσει στη Βουλή ο Μ....

30 αξιωματούχοι με μισθό και σύνταξη - Ο «Π» δημοσιεύει τα ονόματα που κλήθηκε να καταθέσει στη Βουλή ο Μ....

30 αξιωματούχοι με μισθό και σύνταξη - Ο «Π» δημοσιεύει τα ονόματα που κλήθηκε να καταθέσει στη Βουλή ο Μ....

Παρέλαβε την αίτηση παύσης ο Γ. Ελεγκτής και καταχωρίζει ένσταση - Ο λόγος στη δικαιοσύνη λέει
ΚΥΠΡΟΣ

Παρέλαβε την αίτηση παύσης ο Γ. Ελεγκτής και καταχωρίζει ένσταση - Ο λόγος στη δικαιοσύνη λέει

Παρέλαβε την αίτηση παύσης ο Γ. Ελεγκτής και καταχωρίζει ένσταση - Ο λόγος στη δικαιοσύνη λέει