Μπροστά στην εκ των πραγμάτων -σχετική έστω- δυσκολία διενέργειας νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο, το καθεστώς Τατάρ φαίνεται ότι καταφεύγει και πάλι στην προσφιλή του μέθοδο εκτόνωσης: τα αφόρητα κακόγουστα πανηγύρια. Μετά τα ποδήλατα, τα αναψυκτήρια, τις σημαίες και όλα τα υπόλοιπα με τα οποία «στόλισε» την Αμμόχωστο, μετατρέποντας τη λεηλατημένη πόλη σε ένα είδος Disneyland φρίκης, ο Τατάρ ξεδίπλωσε τα σχέδιά του για τον εορτασμό της 8ης Οκτωβρίου, μέρας κατά την οποία έγινε πριν από δύο χρόνια η παράνομη και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου διάνοιξη μέρους της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.
Τα σχέδια Τατάρ ανακοινώθηκαν μέσω συνέντευξης–ξενάγησης στο Βαρώσι, την οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», στην οποία και δήλωσε ότι το πρώτο άτομο το οποίο θα μπει στην περίκλειστη περιοχή ως επισκέπτης, στις 8 Οκτωβρίου στις 12:00, θα λάβει δώρο από την «ΤΔΒΚ». Αν και δεν διευκρίνισε τι θα είναι, ούτε εάν προέρχεται λ.χ. από τα όσα ο κατοχικός στρατός λεηλάτησε, από τα σπίτια και τα καταστήματα της πόλης το 1974, ο Τατάρ είπε πως πέρα από αυτό, οι επισκέπτες εκείνη τη μέρα θα μπορούν να παρακολουθήσουν και μια συναυλία. Ο Τ/Κ ηγέτης υπήρξε φειδωλός ως προς τα μελλοντικά σχέδια του καθεστώτος για την Αμμόχωστο αλλά, εάν κρίνει κανείς από τη μοναδική διατύπωσή του για το ζήτημα, άμεσα σχέδια δεν φαίνεται να υπάρχουν. Δήλωσε ότι το επόμενο στάδιο «θα μπορούσε να είναι» το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτηρίων.
«Περιμέναμε 47 χρόνια για μια λύση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν ήρθε «διότι οι Έλληνες πάντα παραιτούνταν». Ήταν δικαίωμά μας να ανοίξουμε το Βαρώσι και το ανοίξαμε, υποστήριξε ο Τατάρ. Σημειώνοντας ότι παρά την πανδημία, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 750 χιλιάδες, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι τα εδάφη της περίκλειστης πόλης «ανήκουν στα οθωμανικά ιδρύματα, ενώ ορισμένα από τα κτήρια σε αυτά ανήκουν στους Έλληνες και τους Βρετανούς». Υπάρχουν επίσης δημόσια κτήρια, είπε, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας που έχει συσταθεί για τα κτήρια. Όσοι επιθυμούν την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας τους πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εν λόγω επιτροπή μαζί με τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, κατέληξε ο Τατάρ στη «Χουριέτ», ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει την ομορφιά της περίκλειστης πόλης: «Είναι η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Βρίσκω γαλήνη, προσπαθώ να έρχομαι συχνά», είπε στη δημοσιογράφο. Ερωτηθείς εξάλλου για το ζήτημα των απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα από τη Ρωσία, ο Τ/Κ ηγέτης εμφανίστηκε προσεκτικός: «Μερικές εταιρείες προσπάθησαν να πάρουν άδεια για το θέμα αυτό. Έχουμε επίσης μια αίτηση. Συμβουλευόμαστε για να αποφύγουμε διπλωματικά και πολιτικά προβλήματα. Οι τουρίστες από κάθε χώρα έχουν ήδη την ευκαιρία να έρθουν μέσω της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε, χωρίς όμως να επεκταθεί.