Το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις με ΑΚΕΛ ανακοίνωσε το ΔΗΚΟ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 13.4.2022
Το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις με ΑΚΕΛ ανακοίνωσε το ΔΗΚΟ
Το Ε.Γ. εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία του Κόμματος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους, για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασιών και θα αξιολογήσει ξανά την όλη κατάσταση μετά το Πάσχα.

Αυτό που έμοιαζε "κοινό μυστικό" τα τελευταία 24ωρα, έγινε και επίσημο. Και η ανακοίνωση ήρθε από το ΔΗΚΟ, το οποίο ανακοίνωσε απόψε η μη επίτευξη του «επιθυμητού», όπως τονίζει αποτελέσματος στις διαβουλεύσεις του με το ΑΚΕΛ. Η ανακοίνωση έγινε , μετά τη συνεδρία του Εκτελεστικού του Γραφείου του κόμματος.

Ανακοίνωση του Ε.Γ. αναφέρει πως το σώμα συνήλθε σήμερα το απόγευμα, με θέμα τις διεργασίες ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023. «Ενημερώθηκε αναλυτικά και λεπτομερώς, από τον Πρόεδρο του Κόμματος, τόσο για τις διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όσο και για τον εσωκομματικό διάλογο των τελευταίων βδομάδων, στις Τοπικές και Επαρχιακές Επιτροπές του Δημοκρατικού Κόμματος, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου συζήτησαν διεξοδικά και ανέλυσαν όλα τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται στο παρόν στάδιο, 10 περίπου μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους στόχους και τις επιλογές του Κόμματος».

Το Εκτελεστικό Γραφείο  εκφράζει τη λύπη του «για το γεγονός ότι, παρά την επιθυμία του Δημοκρατικού Κόμματος, η συζήτηση με το ΑΚΕΛ για συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές, δεν έχει καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Το σώμα εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία του Κόμματος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους, για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασιών και θα αξιολογήσει ξανά την όλη κατάσταση μετά το Πάσχα.

Debate υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν: Η ακροδεξιά ήταν «ο ελέφαντας στο δωμάτιο»

Μεταναστευτικό: 4.491 πρόσωπα έχουν επαναπατριστεί από την Κύπρο - Κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής έγινε την Τρίτη

Αβέρωφ προς Χριστοδουλίδη: Τι συζητούσατε στο «Peninsula» της Νέας Υόρκης με Αναστασιάδη και Τσαβούσογλου;

Σαλπάρει με νέο ρεκόρ το Daleela - Ξεπέρασαν τις 8.500 οι κρατήσεις για όλα τα δρομολόγια

Λίβανος: Ένας στους τρεις πολίτες ζει στη φτώχεια - Στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας