Φόρμα αναζήτησης

Παρουσιάστηκε το κολοσσιαίο έργο της Cybarco στη Λεμεσό

Η καρδιά της σύγχρονης Λεμεσού θα πάλλεται από τον Δεκέμβριο του 2023 στην πρώην οικία Λανίτη, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Το Trilogy Limassol Seafront σχεδιάστηκε από τον αρχιτεκτονικό οίκο WKK και αποτελείται από τρεις πύργους West, East και North Tower, 39, 37 και 36 ορόφων αντίστοιχα, με 52 γραφεία (στους πρώτους 15 ορόφους του West T.) και 312 διαμερίσματα. Στα συν του έργου είναι οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πύργων, οι οποίοι καλύπτουν μόλις το 12% του ακινήτου. Το έργο θα διαθέτει ακόμη δημόσια πλατεία εμβαδού 6.850 τ.μ. (το 30% του εμβαδού του ακινήτου) με εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα, καθώς και χώρο στάθμευσης σε πέντε επίπεδα (τα δύο υπόγεια) με 790 θέσεις για δημόσια χρήση.

Όπως σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Cybarco Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, το 50% των εσόδων του χώρου θα επιστρέφεται στον Δήμο Λεμεσού. Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα αγγίξει τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι ότι ήδη έχουν πωληθεί όλα τα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, με τις πωλήσεις και τις κρατήσεις να ξεπερνούν τα 124 εκατ. ευρώ. Οι τιμές για τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων ξεκινούν από 1 εκατομμύριο 130 χιλιάδες ευρώ, για τα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων από 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ και για τα γραφεία από 910 χιλιάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από τη ρωσική αγορά, την αγορά της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Αναπάντεχα, στα βορειοδυτικά της ανάπτυξης η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως έναν μικρό αρχαϊκό οικισμό ο οποίος, όπως επεσήμανε ο κύριος Χατζηπαναγιώτου, έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό και θα αναδειχθεί. Αναφορικά με τη διοχέτευση των υπόγειων υδάτων στη θάλασσα, ο πολιτικός μηχανικός του έργου Γιώργος Ανδρεόπουλος εξήγησε ότι καθημερινά διενεργείται έλεγχος στην ποιότητα του νερού, το οποίο διυλίζεται προτού καταλήξει στη θάλασσα σε απόσταση 730 μέτρων από την ακτή, προσθέτοντας ότι από τις αναλύσεις διαπιστώνεται ότι το νερό αυτό είναι κατάλληλο για πισίνες.