Φόρμα αναζήτησης

Βασιλικός γάμος: $1,4 εκατ. θα κοστίσουν οι ετοιμασίες και η ασφάλεια

Όλοι αναμένουν να δουν είτε από κοντά είτε από τις οθόνες τους το γάμο της χρονιάς. Όλοι γνωρίζουν ότι ένας γάμος κοστίζει. Ωστόσο, ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, θα ξεπεράσει το συνηθισμένο κόστος.

Οι διοργανωτές γάμων εκτιμούν ότι για το γεγονός της χρονιάς στις 19 Μαϊου θα δαπανηθούν περίπου 1,4 εκατ. δολάρια, ακόμη και περισσότερο. Αυτό που αυξάνει κατά πολύ το κόστος είναι η ασφάλεια.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και οι πιο γενναιόδωροι γάμοι δεν ξεπερνούν κατά κανόνα τα 13,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Jamie Simon, επικεφαλής στην εταιρεία βρετανικών εκδηλώσεων Banana Split.

Δείτε παρακάτω πόσο περίπου θα κοστίσει ο βασιλικός γάμος, αναλυτικά, καθώς και που θα δαπανηθούν τα χρήματα της βασιλικής οικογένειας και της οικογένειας Μαρκλ:

– Το νυφικό είναι χειροποίητο και βαριά διακοσμημένο και κοστίζει 113.000 ευρώ, ποσό που θα πληρώσει η βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με την Daily Mail. Σημειώνεται ότι η μέλλουσα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι θα φορέσει και ένα δεύτερο φόρεμα μετά την τελετή.

– Η ασφάλεια στο βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ κόστισε περίπου 6,4 εκατομμύρια λίρες (8,7 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Press Association. Η κυβέρνηση της Βρετανίας προσέφερε στην αστυνομία ειδική επιχορήγηση ύψους 3,6 εκατομμυρίων λιρών (4,9 εκατομμύριων δολαρίων) για την κάλυψη των υπερωριών των υπαλλήλων. Ωστόσο, ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν θα παντρευτούν στο κάστρο του Windsor, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, γεγονός που θα μειώσει το κόστος ασφάλειας. Σημειώνεται ότι οι περιφερειακές αρχές πληρώνουν για την υποδομή που σχετίζεται με την ασφάλεια και η τοπική αστυνομία αναλαμβάνει το κόστος της αστυνόμευσης της εκδήλωσης.

– Θα υπάρχουν τρεις βασικοί χώροι για την ημέρα του βασιλικού γάμου: Ένα παρεκκλήσι για την τελετή, μια αίθουσα για την απογευματινή υποδοχή των 600 καλεσμένων και ένας χώρος για τη βραδινή υποδοχή των 200 ατόμων. Η τελετή και η πρώτη υποδοχή των καλεσμένων θα γίνει στο κάστρο του Windsor. Η βραδινή δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στο τεράστιο εξοχικό σπίτι της οικογενείας, στον οίκο Frogmore.

Αυτές οι τοποθεσίες αποτελούν μέρος των πολυάριθμων βασιλικών κατοικιών της μοναρχίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δαπανηθεί ούτε μία λίρα για τη χρήση τους. Ωστόσο, ο διοργανωτής γάμων Aimee Dunne, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι το προσωπικό και οι διοργανωτές των χώρων θα μπορούσαν να προσθέσουν σημαντικό κόστος.

– Τα τρόφιμα και τα ποτά για τους 800 καλεσμένους, συνολικά, ανεβάζει το κόστος του γάμου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Βασίλισσα – η οποία φιλοξενεί την απογευματινή υποδοχή των καλεσμένων – θα ξοδέψει περίπου 135 δολάρια ανά άτομο για τους 600 επισκέπτες της, συνολικά δηλαδή 81,500 δολάρια, ενώ η βραδινή υποδοχή, που φιλοξενείται από τον πατέρα του Χάρι, Πρίγκιπα Κάρολο, θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 340 δολάρια ανά καλεσμένο, συνολικά δηλαδή, περίπου 68,000 δολάρια για 200 άτομα.

– Η σεφ και ιδιοκτήτης της Violet Bakery, Claire Ptak επιλέχθηκε από τη βασιλική οικογένεια για να φτιάξει τη γαμήλια τούρτα με λεμόνι για τη μεγάλη μέρα. Το ζαχαροπλαστείο αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή της τούρτας, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα κοστίσει περίπου 13,500 δολάρια.

– Η υπεύθυνη για τη διακόσμηση του παρεκκλησίου της τελετής, είναι η Βρετανίδα Philippa Craddock. Η ομάδα της σκοπεύει να χρησιμοποιήσει λευκά τριαντάφυλλα και φυτά που θα προέρχονται από τους κήπους της βασιλικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον, κάτι που θα μειώσει αρκετά το κόστος.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα λουλούδια θα κοστίσουν περίπου 50.000 λίρες για εκείνη την ημέρα.

– Η μίσθωση μιας μπάντας γάμου μπορεί εύκολα να κοστίσει χιλιάδες λίρες. Σύμφωνα με διοργανωτές γάμων, εάν οι καλλιτέχνες είναι αρκετά διάσημοι, τότε το κόστος μπορεί να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει το εκατομμύριο. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί καλλιτέχνες μπορεί να τραγουδήσουν στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν δωρεάν.

– Η βρετανική εταιρεία Barnard & Westwood ήταν υπεύθυνη για τις γαμήλιες προσκλήσεις του Χάρι και του Meghan, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το κόστος τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα σετ με την πρόσκληση, τα γραμματόσημα και τις κάρτες ευχαριστίας θα μπορούσε να κοστίσει 25 λίρες (34 δολάρια). Για τα 600 άτομα το τελικό ποσό θα άγγιζε δηλαδή τα 20,300 δολάρια.

ΠΗΓΗ: http://www.fortunegreece.com