Φόρμα αναζήτησης

Συνάντηση Γεωργιάδη – Ηροδότου: Προτεραιότητα τα κόκκινα δάνεια

Η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί το πρώτο θέμα στην ατζέντα υπουργείου Οικονομικών – Κεντρικής Τράπεζας.

Το πρωί οι κ.κ. Χάρης Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Ηροδότου είχαν την πρώτη τους συνάντηση εργασίας, στην οποία εξετάστηκε όλο το εύρος των θεμάτων που απασχολούν τον τραπεζικό τομέα. Ο κ. Ηροδότου ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη και για τις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της παρουσίας του ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην εαρινή σύνοδο του Δ.Ν.Τ.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν οι δυο αξιωματούχοι έκαναν λόγο για στενή θεσμική συνεργασία.

«Συζητήσαμε κινήσεις που μπορούν να γίνουν για την ακόμη μεγαλύτερης μείωση των ΜΕΔ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μεταξύ των οποίων και το Σχέδιο Εστία. «Σε ότι αφορά το Εστία σημείωσε ότι βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία και εκτίμησα ότι σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή».

Παραμένει ο στόχος του τέλους του 2019 για τις πρώτες πληρωμές στο πλαίσιο του ΕΣΤΙΑ

Ερωτηθείς για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε πως το συμφωνητικό έγγραφο που θα υπογραφεί με τις τράπεζες βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο.

«Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας, ούτως ώστε χωρίς άλλη καθυστέρηση το ΕΣΤΙΑ να ανοίξει, να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων και έγκαιρα, όπως είχε προγραμματιστεί, τέλος του 2019, να γίνουν και οι πρώτες πληρωμές», κατέληξε.