Φόρμα αναζήτησης

Στο Βασιλικό η Πετρολίνα το 2018

Εξασφάλισε πολεοδομική άδεια για νέες πετρελαιοδεξαμενές. Κατεδαφίζεται η μεγαλύτερη πετρελαιοδεξαμενή της εταιρείας στη Λάρνακα. [...]

Read More...

Την αισιοδοξία του ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσει η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τα παράλια της Λάρνακας στο Βασιλικό, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΕBE Λάρνακας.

Ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι έχει τροχιοδρομηθεί η μετακίνηση των ιδιωτικών εταιρειών πετρελαιοειδών στα τερματικά της Πετρολίνα και της VTTV, στο Βασιλικό, μέχρι την ανέγερση των νέων ιδιόκτητων τερματικών τους. Ανέφερε ότι η VTTV έχει προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις και είναι έτοιμη τον επόμενο χρόνο να φιλοξενήσει πετρελαιοειδή που θα μετακινηθούν από τη Λάρνακα.

Όσον αφορά την Πετρολίνα, ο υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε ότι στις 29 περασμένου Αυγούστου εκδόθηκε η πολεοδομική άδεια για ανέγερση στο Βασιλικό επιπρόσθετων δεξαμενών πετρελαιοειδών, ασφάλτου και γεμιστηρίου βυτιοφόρων οχημάτων. Επίσης, η εταιρεία στις 11 Σεπτεμβρίου κατέθεσε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας αίτηση για έκδοση άδειας οικοδομής, η οποία αναμένεται να εγκριθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Κατεδάφιση

Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Γ. Λακκοτρύπης και την αίτηση που κατέθεσε η Πετρολίνα στον Δήμο Λάρνακας, στις 13 Σεπτεμβρίου, για άδεια κατεδάφισης της μεγαλύτερής της πετρελαιοδεξαμενής, χωρητικότητας 57 χιλιάδων κυβικών μέτρων. Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι προχωρεί και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου.

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού ανταποκρινόμενη στο αίτημα των εταιρειών για δημιουργία νέας εταιρείας που θ΄ αναλάβει τις δραστηριότητες διαχείρισης και αποθήκευσης υγραερίου, αποφάσισε να κηρύξει την υπό αναφορά πράξη συγκέντρωσης συμβατή, με τη λειτουργία ανταγωνισμού στην αγορά, υπό την επιφύλαξη όρων και δεσμεύσεων. Πλέον, αναμένεται οι εταιρείες υγραερίου να προχωρήσουν στη σύσταση της νέας εταιρείας, η οποία θα προωθήσει τις διαδικασίες υλοποίησης του τερματικού υγραερίου στο Βασιλικό.

 

Send this to a friend