Φόρμα αναζήτησης

Στασιμότητα για Συνεργατισμό

Παρέμεινε και κατά τη χθεσινή δικάσιμο σε διαφωνία με την κατηγορούσα αρχή το αίτημα που ήγειρε η υπεράσπιση στην ποινική υπόθεση του Συνεργατισμού για διαχωρισμό του κατηγορητηρίου, μετά τον καταρτισμό ενιαίου στο οποίο προστέθηκε ως κατηγορούμενο ένα ακόμα νομικό πρόσωπο και δη η εταιρεία Kotrona Estates. Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκανε αποδεκτό το αίτημα για αναβολή προκειμένου οι δύο πλευρές να προετοιμαστούν για αγορεύσεις, οι οποίες ορίστηκε να ακουστούν στις 7 Μαρτίου.

Ειδικότερα, η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο για την ετοιμασία ένορκης δήλωσης και προσαγωγής μαρτυρίας προς υποστήριξη του αιτήματός της.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για διαχωρισμό του κατηγορητηρίου ήγειραν οι συνήγοροι της Καρολίνας Αγγελοπούλου, του Κωνσταντίνου Λύρα και του Γιώργου Μαυρέα, οι οποίοι προώθησαν τη θέση ότι δεν πληρείται καμία από τις προϋποθέσεις της ποινικής δικονομίας για συνένωση και συμπερίληψη κατηγορουμένων στο ίδιο κατηγορητήριο. Επιπρόσθετα, ο συνήγορος του Γ. Μαυρέα, Γιώργος Παπαϊωάννου, υπέδειξε ότι ο πελάτης του δεν εμπλέκεται κατ’ ουδένα λόγο στην υπόθεση των δανείων για τα οποία κατέστη κατηγορούμενη και η Kotrona Estates, οπότε, όπως το έθεσε, η ενοποίηση του κατηγορητηρίου προσκρούει σε νομολογιακές αρχές.

Από πλευράς της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου εξήγησε ότι η ανάγκη για ενοποίηση του κατηγορητηρίου προέκυψε επειδή κατά τη συνέχιση διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε η εμπλοκή και της Kotrona στην εξασφάλιση άλλων τεσσάρων δανείων για ποσό περίπου 2 εκατ. ευρώ «και επειδή αριθμός κατηγορουμένων, όπως και οι πλείστοι μάρτυρες κατηγορίας, είναι κοινοί και στις δύο υποθέσεις, αποφασίστηκε από τον γενικό εισαγγελέα ο καταρτισμός ενιαίου κατηγορητηρίου».