Φόρμα αναζήτησης

Πρωτοβουλία για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό από τον CFA Society Cyprus

Στο πλαίσιο της προσφοράς του στην κοινωνία, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) ολοκλήρωσε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό σε δημόσια και ιδιωτικά λύκεια της Λευκωσίας, με την υποστήριξη και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών από μέλη του Συνδέσμου, σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων με σκοπό την προετοιμασία τους για χρηματοοικονομικές επιλογές και διαδικασίες για τις οποίες θα κληθούν μελλοντικά ως ενήλικες να λάβουν αποφάσεις. Συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις του CFA Society Cyprus για τον χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό καλύπτουν ένα εύρος χρηματοοικονομικών ενοτήτων, όπως ο Οικονομικός Προγραμματισμός, ο Δανεισμός, ο Χρηματοοικονομικός Τομέας, και η Αποταμίευση & Επενδύσεις, ενώ στα πλάνα του Συνδέσμου είναι η προσθήκη και νέων θεματικών ενοτήτων με την επανέναρξη του προγράμματος από τη νέα σχολική χρονιά.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων είχαν συνολικά 700 μαθητές της Κύπρου, οι οποίοι, όπως προκύπτει τόσο από τη συμμετοχή τους στις αίθουσες όσο και από τα σχόλιά τους μετά το τέλος της κάθε παρουσίασης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στα θέματα Οικονομικού Προγραμματισμού και Αποταμίευση & Επένδυση, ενώ επιθυμούσαν να μάθουν ακόμα περισσότερα για τους ορθούς τρόπους προσωπικής διαχείρισης χρημάτων. Σε δηλώσεις της, η Επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού του Συνδέσμου στην Κύπρου, κ. Στέλλα Ηλιάδου, ανέφερε πως μέσα από τις συναντήσεις, τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης των μαθητών σε θέματα προσωπικού χρηματοοικονομικού προγραμματισμού, ακούγοντας παράλληλα τις δικές τους απορίες και προβληματισμούς.

Με γνώμονα την ανάγκη για εξάλειψη της άγνοιας βασικών οικονομικών εννοιών από τη νέα γενιά, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, θα συνεχίσει την προσπάθεια για διεύρυνση και βελτίωση της πρωτοβουλίας για την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στο κυπριακό κοινό. Με αφορμή, εξάλλου, την τρέχουσα Παγκόσμια Εβδομάδα Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ο Σύνδεσμος καλεί την πολιτεία και τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλουν στη λήψη πρωτοβουλιών για την ένταξη βασικών χρηματοοικονομικών θεμάτων στη διδακτική ύλη των σχολείων όλων των βαθμίδων σε σταθερή βάση.

CFA Society Cyprus

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus)  είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 168.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν απαιτητικών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί περισσότερους από 175 πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές (CFA Charterholders) οι οποίοι εργοδοτούνται κυρίως σε τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της Κύπρου. Τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την χρηματοοικονομική επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.