Φόρμα αναζήτησης

Πρόσθετο προσωπικό ζητά το Υφυπουργείο Τουρισμού

Εξαίρεση<+Text_Normal> από το πάγωμα στην πλήρωση κενών θέσεων προαγωγής για κάλυψη 14 μόνιμων θέσεων ζητά το Υφυπουργείο Τουρισμού, αίτημα το οποίο θα εξεταστεί σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών.
Οι θέσεις είναι:
  • Δύο (2) κενές θέσεις ανώτερου τουριστικού λειτουργού (Κλ. Α13+2).
  • Δύο (2) κενές θέσεις τουριστικού λειτουργού Α’ (Κλ. Α11+2).
  • Μία (1) κενή θέση πρώτου βοηθού τουριστικού λειτουργού (Κλ. Α11+2).
  • Δύο (2) κενές θέσεις ανώτερου βοηθού τουριστικού λειτουργού Α’ (Κλ. Α10+1).
  • Μία (1) κενή θέση ανώτερου βοηθού τουριστικού λειτουργού (Κλ. Α8- 9+1).
  • Μία (1) κενή θέση ανώτερου λειτουργού Διασφάλισης Ποιότητας (Κλ. Α13+2).
  • Μία (1) κενή θέση ανώτερου λειτουργού Επιθεώρησης (Κλ. Α10+1).
  • Μία (1) κενή θέση οικονομικού λειτουργού Α’ (Κλ. Α11+2).
  • Δύο (2) κενές θέσεις γραμματειακού λειτουργού (Κλ. Α8 -9+1).
  • Μία (1) κενή θέση λογιστικού λειτουργού Α’ (Κλ. Α10+1).
Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος σε επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών εξηγεί ότι η κάλυψη των θέσεων είναι αναγκαία προκειμένου το Υφυπουργείο Τουρισμού να ανταποκριθεί στις αυξημένες αρμοδιότητές του, σε σχέση με τις αρμοδιότητες που είχε ο ΚΟΤ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «η ολοκλήρωση και η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού μέχρι το 2030, η ολοκλήρωση και η προώθηση στη Νομική Υπηρεσία, το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νέου κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει την αδειοδότηση και τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και η εφαρμογή του αποτελούν υψίστης σημασίας θέματα για τον τομέα του τουρισμού, τα οποία απαιτούν τη διάθεση σημαντικής ποσότητας ανθρώπινων πόρων και ανθρωποωρών από το υφυπουργείο».
Επιπλέον, όλα τα θέματα που σχετίζονταν με τον τουρισμό και τα οποία τα χειριζόταν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒΤ), έχουν μεταφερθεί στο Υφυπουργείο Τουρισμού, χωρίς όμως τη μεταφορά του προσωπικού που τα χειριζόταν. Συγκεκριμένα, το υφυπουργείο έχει αναλάβει τον συντονισμό και την εποπτεία της κατασκευής των μαρίνων και των χώρων ελλιμενισμού, του καζίνου-θερέτρου και των πολιτικών για γήπεδα γκολφ. Έγινε προσπάθεια τα κενά να καλυφθούν από υπάρχον προσωπικό της ευρύτερης δημόσια υπηρεσία, όμως χωρίς επιτυχία.
«Η νέα δομή έχει στελεχωθεί με υφιστάμενο προσωπικό του υφυπουργείου. Ωστόσο, αυτή λειτουργεί με κενά στις υψηλότερες βαθμίδες της πυραμίδας της. Ειδικότερα, η εύρυθμη λειτουργία όλων των διευθύνσεων εμποδίζεται από τα κενά σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, διοικητικού και εποπτικού επιπέδου, τα οποία προστίθενται στην έλλειψη προσωπικού», αναφέρει ο κ. Περδίος, αιτιολογώντας το αίτημα για την εξαίρεση των 14 μόνιμων θέσεων προαγωγής.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.