Φόρμα αναζήτησης

Παραμένει σημαντικός παίκτης η Cytavision;

Από τον επόμενο μήνα τα τηλεοπτικά δικαιώματα σημαντικών ομάδων του κυπριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αλλάζουν συνδρομητική πλατφόρμα. Πόσο αυτό θα επηρεάσει την πορεία της Cytavision η οποία έχει καθιερωθεί στον τομέα αυτό – στην ουσία έπαιζε μόνη της – και εδώ και χρόνια; Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας της Cytavision Λευτέρης Χρίστου ανοίγει στον «Π» τα χαρτιά του ημικρατικού οργανισμού, ο οποίος θεωρεί ότι με το περιεχόμενο που διαθέτει μπορεί να παραμείνει ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα. Ο κ. Χρίστου αναλύει το αθλητικό περιεχόμενο της Cytavision και μας μιλά για τα πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων και το Cytavision Go μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει προγράμματα όπου κι αν βρίσκεται, ακόμη και στο εξωτερικό.

Ξεκινά μια χρονιά – σταθμός για τη Cytavision από αυτό το καλοκαίρι. Θα σας στοιχίσει, πιστεύετε, η απώλεια των δικαιωμάτων των μεγάλων ομάδων του κυπριακού ποδοσφαίρου;

Η Cytavision παραμένει ο σημαντικότερος παίκτης της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Κύπρο, προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο περιεχόμενο, τόσο θεματικό όσο και αθλητικό. Σε σχέση με το κυπριακό πρωτάθλημα στο οποίο αναφέρεστε, τα κανάλια Cytavision Sports θα συνεχίσουν να φιλοξενούν πέραν του 60% των αγώνων του Πρωταθλήματος Cyta. Συγκεκριμένα, οι 112 από τους 192 αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta θα μεταδίδονται ζωντανά από τα κανάλια Cytavision Sports. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όλοι οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων Απόλλωνα, ΑΕΛ, Νέας Σαλαμίνας, Εθνικού Άχνας, Δόξας Κατωκοπιάς, Ολυμπιακού και ΕΝΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 από αυτούς τους αγώνες αφορούν και σε εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων AΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Ανόρθωσης, ΑΕΚ και Πάφου. Για τα προκριματικά του Champions League & Europa League (UCL/UEL) 2019, η Cytavision κατέχει τα δικαιώματα όλων των εντός έδρας αγώνων του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της ΑΕΚ.  Για τους εκτός έδρας αγώνες, η Cytavision θα διεκδικήσει, όπως κάθε χρόνο, τα δικαιώματα των ομάδων ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, ΑΕΛ και ΑΕΚ. Τέλος, η πλατφόρμα μας θα μεταδίδει ζωντανά και έναν μεγάλο αριθμό αγώνων του Κυπέλλου Κύπρου, ανάλογα με τις ομάδες που θα προχωρήσουν.

Η Premier League

Το πακέτο της ΚΟΠ, λοιπόν, η Πρέμιερ Λινκ και τα άλλα δικαιώματα, σας δίνουν μία δυναμική για να συγκρατήσετε τους συνδρομητές σας. 

Η Cytavision εξακολουθεί να διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων. Θα συνεχίσει να προβάλλει αποκλειστικά τους αγώνες  των σημαντικότερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, με πιο κύριες το UEFA Champions League, το Europa League, αλλά και το UEFA Nations League (εκτός από τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου). Επίσης, θα συνεχίσει να προβάλλει αποκλειστικά το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της αγγλικής Premiere League, το ιταλικό πρωτάθλημα Serie A, και πολλά άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ταυτόχρονα, στη Cytavision θα παίζουν αποκλειστικά και πολλά άλλα δημοφιλή αθλήματα, όπως καλαθόσφαιρα (κυπριακό πρωτάθλημα, ΝΒΑ κ.ά.), βόλεϊ, μηχανοκίνητος αθλητισμός (F1, WRC, MotoGP), οι μεγάλες διοργανώσεις του τένις και μια πληθώρα άλλων αθλημάτων. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και μερικές μέρες, τα κανάλια Cytavision Sports 1-6 έχουν μετατραπεί σε κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD).

Και ultra HD 4K

Ποια άλλα είναι τα δυνατά σας χαρτιά;

Όσον αφορά το περιεχόμενο, πρόσφατα έχουν προστεθεί σημαντικά νέα κανάλια, όπως για παράδειγμα το Village Cinema HD και το COSMOTE History HD, ενώ σύντομα θα ανακοινώσουμε κι άλλα. Όμως, εκτός από το δυνατό περιεχόμενο, η Cytavision έχει αναβαθμιστεί και τεχνολογικά. Μέσω των νέων αποκωδικοποιητών της, διαθέτει πια τη δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε ευκρίνεια 4Κ. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από τις 3 Ιουνίου η Cytavision προβάλλει το πρώτο 4Κ κανάλι στην κυπριακή τηλεόραση (το Fashion TV UHD), κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Καθώς το περιεχόμενο σε ευκρίνεια 4Κ θα αυξάνεται στα επόμενα χρόνια, η νέα πλατφόρμα μας είναι, ήδη, πλήρως έτοιμη να το φιλοξενήσει. Η Cytavision, λοιπόν, εξακολουθεί να προσφέρει το πληρέστερο περιεχόμενο της κυπριακής αγοράς και πιστεύω ότι το κυπριακό κοινό, έχοντας υπόψη του και την κορυφαία ποιότητα των υπηρεσιών της Cyta, όπως τη ζει τόσα χρόνια, θα εξακολουθήσει να μας εμπιστεύεται.

Ενίσχυση της ταινιοθήκης

Πόσο έχει επηρεάσει η παρουσία του Netflix τις κυπριακές συνδρομητικές πλατφόρμες τηλεόρασης;

Θεωρώ ότι οι υπηρεσίες Video On Demand αποτελούν εναλλακτικό τηλεοπτικό προϊόν και λειτουργούν συμπληρωματικά μιας ολοκληρωμένης συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας, αφού δεν προσφέρουν κανάλια συνεχούς ροής ή ζωντανές μεταδόσεις και προγράμματα. Η Cytavision, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της προσφέρει στους πελάτες της και έναν αριθμό ταινιών on demand, τις οποίες μπορούν να ενοικιάσουν και να παρακολουθήσουν οποτεδήποτε θέλουν. Με την πρόσφατη αλλαγή της τεχνικής μας υποδομής, ο τομέας αυτός έχει ενισχυθεί σημαντικά για να προσφέρει τώρα έναν πολύ διευρυμένο αριθμό ταινιών και σειρών προς ενοικίαση, με ένα μικρό επιπρόσθετο κόστος. Παράλληλα, όμως, προσφέρουμε και έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ταινιών και σειρών που ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει οποτεδήποτε θέλει, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση, στο ίδιο δηλαδή μοντέλο της υπηρεσίας που αναφέρατε.

 

Πρόβλημα η πειρατεία

Πόσο ακόμα μπορεί να μεγαλώσει η κυπριακή αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης; Βρίσκεται σε κορεσμό;

Με αφορμή αυτή σας την ερώτηση, θεωρώ κρίσιμο να κάνω μια αναφορά στην πειρατεία, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Κύπρο. Εκτιμούμε ότι ένας μεγάλος αριθμός υποστατικών στη χώρα μας χρησιμοποιούν παράνομα κουτιά, διαφόρων τύπων, καθιστώντας την Κύπρο ως μια από τις χώρες στις οποίες το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Είναι αδύνατο να ανταγωνιστείς τους πειρατές στην τιμή, αφού εκείνοι κλέβουν το περιεχόμενο, χωρίς να καταβάλλουν οποιοδήποτε κόστος για αγορά δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να διατηρούν ως καθαρό κέρδος όποιο ποσό εισπράξουν από τους «συνδρομητές» τους. Καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο με τα μέσα που διαθέτουμε. Πιστεύω ότι η όποια επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ανανεωμένη εμπειρία θέασης με τη νέα πλατφόρμα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα ατού της νέας πλατφόρμας της Cytavision; Ποια χρήσιμα εργαλεία υπάρχουν στη νέα πλατφόρμα;

Το πρώτο που θα διαπιστώσει ο πελάτης μόλις εγκαταστήσει τον νέο αποκωδικοποιητή είναι η πολύ ανανεωμένη εμπειρία θέασης. Η καινούρια πλατφόρμα μας είναι πολύ εύχρηστη και φιλική, με απλά μενού, αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό οδηγό προγραμμάτων και προτάσεις για περιεχόμενο στη βάση των προτιμήσεων του κάθε πελάτη. Υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία μέχρι και πέντε ξεχωριστών προφίλ, ώστε το κάθε μέλος της οικογένειας να έχει το δικό του όπου μπορεί να ορίζει τα δικά του αγαπημένα κανάλια και να έχει μια εξατομικευμένη εμπειρία. Με τη νέα πλατφόρμα της, η Cytavision προσφέρει στον τηλεθεατή πολλές καινούριες δυνατότητες που του χαρίζουν απόλυτο έλεγχο της αλληλεπίδρασής του με το περιεχόμενο και πλήρη ελευθερία κινήσεων. Ανάμεσα στις σημαντικότερες συγκαταλέγεται η ετεροχρονισμένη θέαση για έναν μεγάλο αριθμό καναλιών, που φτάνει μέχρι και επτά μέρες πίσω, η οποία επιτρέπει στον τηλεθεατή να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του προγράμματα όποτε επιθυμεί. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει υπενθυμίσεις για προγράμματα που θέλει να παρακολουθήσει στο μέλλον, ενώ μπορεί να παύσει ή και να επανεκκινήσει το πρόγραμμα που παρακολουθεί, όποτε θέλει. Επίσης, επιτρέπει την εκκίνηση από την αρχή ενός προγράμματος που ήδη τρέχει, ενώ παρέχει και τη διευκόλυνση εγγραφής βίντεο για κάποια κανάλια. Τέλος, με τη νέα πλατφόρμα μας προσφέρεται και η δωρεάν εφαρμογή Cytavision GO. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλα αυτά είναι στη διάθεση του τηλεθεατή χωρίς επιπρόσθετη χρέωση, εκτός από τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο.

 

Πόσο σημαντικό είναι, πιστεύετε, για τους Κύπριους συνδρομητές το γεγονός ότι θα μπορούν να παρακολουθήσουν παντού το Cytavision Go; Ισχύει και για το εξωτερικό, και αν ναι, για ποια προγράμματα;

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εφαρμογή Cytavision Go. Προσφέρεται σε όλους τους πελάτες της Cytavision χωρίς επιπρόσθετη χρέωση και τους επιτρέπει να παρακολουθούν έναν σημαντικό αριθμό καναλιών (ανάλογα με το πακέτο που διαθέτουν) από το κινητό τους τηλέφωνο, το tablet τους, ακόμα και από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή (μέσω browser). Έτσι μπορούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των καναλιών Cytavision Sports, όποτε θέλουν, όπου κι αν βρίσκονται, ακόμα και στο εξωτερικό. Οι περισσότερες από τις νέες δυνατότητες της πλατφόρμας προσφέρονται και μέσω της εφαρμογής, άρα η συνολική εμπειρία του τηλεθεατή ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

 

Έχει ξεκινήσει η διάθεση των νέων αποκωδικοποιητών; Πού μπορεί κάποιος να ανακυκλώσει τους παλιούς;

Η διάθεση των νέων αποκωδικοποιητών έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και οι πελάτες μας μπορούν να τους παραλάβουν εντελώς δωρεάν από τα Cytashop. Η εγκατάστασή τους είναι προϋπόθεση για να μπορούν να απολαμβάνουν τη νέα εμπειρία και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης της νέας εφαρμογής Cytavision GO. Η εγκατάστασή τους είναι απλή, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Cyta (132) παρέχει δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη εάν χρειαστεί. Οι παλιοί αποκωδικοποιητές πρέπει να ανακυκλωθούν. Οι πελάτες μπορούν να τους επιστρέψουν στα Cytashop και θα αναλάβουμε εμείς τα περαιτέρω. Εναλλακτικά, μπορούν να τους πάρουν σε οποιοδήποτε σημείο ανακύκλωσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που υπάρχει κοντά τους.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.