Φόρμα αναζήτησης

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ετοιμάζουν μελέτη-πρόταση για την ψηφιακή στρατηγική

Εμπεριστατωμένη πρόταση προς την κυπριακή πολιτεία με κατευθυντήριες γραμμές για χάραξη μιας σύγχρονης ψηφιακής στρατηγικής σκοπεύουν να καταθέσουν η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ αρχές του 2018. Με αυτή την πρωτοβουλία οι δύο οργανισμοί που εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών της χώρας, δηλώνουν το παρών τους στο μεγάλο στοίχημα να καταφέρει η Κύπρος να μπει στο τρένο της κοινωνίας της πληροφορίας και του εκσυγχρονισμού που οδηγεί στην ψηφιακή οικονομία και συνεπώς στην ανάπτυξη.

Τη διεξαγωγή μελέτης, η οποία ερμηνεύει το σημερινό σκηνικό σε ό,τι αφορά τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και θα καταλήγει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα υποβληθεί ως εισήγηση για την ψηφιακή στρατηγική, αποκάλυψαν ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της ΟΕΒ Αντώνης Φραγκούδης και ο διευθυντής βιομηχανίας του ΚΕΒΕ Αντρέας Αντρέου σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Η συζήτηση έγινε χθες παρόντων του υπ. Μεταφορών, του επ. Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του διευθυντή του Τμ. Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, εκπροσώπου του Ψηφιακού πρωταθλητή και δημοσιογράφων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για το πώς η χώρα μας θα ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο που φρενάρει την ψηφιακή ανάπτυξη.

Η μελέτη γίνεται από έγκριτο οίκο του εξωτερικού, ο οποίος έχει διεξάγει παρόμοιες έρευνες και σε άλλες χώρες, για αυτό και είναι σε θέση να συμπεριλάβει και συγκριτικά στοιχεία. Σημαντικό στοιχείο το οποίο θα καταγράφει και θα αναδεικνύει είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν μεταβεί στην ψηφιακή εποχή. Οι επιχειρήσεις όπως ακούστηκε και στη συζήτηση αποτελούν έναν σημαντικό εταίρο στην προσπάθεια ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας, αλλά λίγες είναι αυτές που αξιοποιούν τις τεχνολογίες επαρκώς.