Φόρμα αναζήτησης

Νέα γραφεία απέκτησε η Αρχή Στοιχημάτων

Τα νέα  της γραφεία εγκαινίασε χθες η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων η οποία από τον περασμένο Μάρτιο έχει μεταστεγαστεί, από το Υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν από τη σύστασή της, σε νέο αυτόνομο χώρο, επί της οδού Διγενή Ακρίτα 83.

Στη νέα εποχή που σηματοδοτεί η μεταστέγασή της, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έχει θέσει στρατηγικούς στόχους για το έτος 2019, που αφορούν τη βελτιστοποίηση της οργανωτικής της λειτουργίας, μέσα από μια σειρά δράσεων που αφορούν τη στελέχωσή της, την ενίσχυση των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου και τη δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης «One stop shop».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Ιωάννα Φιάκκου επισήμανε ότι η μεταστέγαση της Αρχής εξυπηρετεί τον στόχο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της και της δημιουργίας ενός κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, την αμφίδρομη επικοινωνία και την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών. Επίσης, θα συνδράμει στον στόχο της ενίσχυσης των υποδομών της ΕΑΣ, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην επέκταση των αρμοδιοτήτων της.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, κάνοντας αναδρομή στην έναρξη λειτουργίας της ΕΑΣ, σε δύο γραφεία σε διάδρομο του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε πως «αυτή ήταν τότε η ΕΑΣ, αυτές ήταν οι δυνατότητές της και προφανώς η αποτελεσματικότητά της να ρυθμίσει, να ελέγξει, έναν σημαντικό τομέα της οικονομία. Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια καλά στελεχωμένη Αρχή, μια επίλεκτη ομάδα που συνεχώς ενισχύεται, επιβεβαιώνει πως είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο», σημείωσε. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε επίσης την άποψη πως η απόλυτη απαγόρευση δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο εξυπηρετεί την παρανομία και την ανεξέλεγκτη ενασχόληση. «Χρειάζεται να διασφαλίσουμε μέσα από τη ρύθμιση και τον έλεγχο ότι η λειτουργία ενός τομέα της οικονομίας θα περιορίζεται στην ψυχαγωγική, ελεγχόμενη ενασχόληση και ποτέ στον εθισμό και τις υπερβολές. Αυτό ακριβώς αναμένουμε από την ΕΑΣ», κατέληξε.