Φόρμα αναζήτησης

Μόνο ηλεκτρονικά η πληρωμή φόρων από 1η Σεπτεμβρίου

φορολογική πύλη, Τμήμα Φορολογίας

Το Τμήμα Φορολογίας ενεργοποίησε τη νέα του «Ηλεκτρονική Πύλη», αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φορολογούμενους -φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Η βασικότερη αλλαγή που φέρνει η «Φορολογική Πύλη» είναι ότι από 01/09/2020 οι πληρωμές φόρων θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά -και για εκπρόθεσμες οφειλές- και τα ταμεία του Τμήματος Φορολογίας στα Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων θα τερματίσουν τη λειτουργία τους από την εν λόγω ημερομηνία.

Οι υπηρεσίες

Με τη νέα εφαρμογή επιχειρήσεις και πολίτες θα μπορούν: 

-Να πληροφορηθούν απευθείας ή μέσω των εκπροσώπων τους, για τις οφειλές και πληρωμές προς το Τμήμα Φορολογίας. 

-Να καταχωρήσουν αυτοφορολογίες, προσωρινές φορολογίες και παρακρατήσεις φόρων και να προβούν σε πληρωμές μέσω διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών (internet banking), εμπρόθεσμων, αλλά και εκπρόθεσμων οφειλών (συμπεριλαμβανομένων τόκων και επιβαρύνσεων).

-Σε ότι αφορά τις εκπρόθεσμες οφειλές θα γίνεται αυτόματα υπολογισμός επιβαρύνσεων και τόκων και θα περιορίζονται τα λάθη. 

“Χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν τη φυσική παρουσία των πολιτών στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας, πλέον μπορούν να διεκπεραιώνονται από τον υπολογιστή ή από το κινητό, δια μέσου της «Φορολογικής Πύλης»”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εξ αποστάσεως ψηφιακή επικοινωνία των πολιτών με το Τμήμα, προστίθεται στην ανακοίνωση. Με την προσθήκη και άλλων υπηρεσιών, η «Φορολογική Πύλη» στην ολοκληρωμένη της μορφή, θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για κάθε φορολογούμενο πολίτη.

Για πρόσβαση στη «Φορολογική Πύλη», το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το https://taxportal.mof.gov.cy και να καταχωρεί τους κωδικούς που χρησιμοποιεί για πρόσβαση στο υφιστάμενο σύστημα TAXISnet.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.