Φόρμα αναζήτησης

Μεγαλώνει το ξενοδοχείο Άνασσα στον Ακάμα

Δεν λέει όχι το Τμήμα Περιβάλλοντος στην επέκταση του ξενοδοχείου Άνασσα στον Ακάμα και στην αίτηση της εταιρείας THANOS CLUB HOTELS LTD. Η Περιβαλλοντική Αρχή γνωμάτευσε θετικά για την επέκταση των κλινών, των ορόφων, των πισίνων και άλλων υποδομών στο ξενοδοχείο Άνασσα, έστω και εάν γειτνιάζει με περιοχές του Δικτύου Νατούρα 2000. Η Περιβαλλοντική Αρχή, θέτοντας 60 όρους στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, που θα πρέπει να εφαρμόσει κατά τις εργασίες, άναψε και το πράσινο φως για να αυξήσει περαιτέρω το ξενοδοχείο τη δυναμικότητά του.

Το προτεινόμενο έργο αφορά προσθήκες και μετατροπές στην υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα η οποία βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας του Νέου Χωριού της επαρχίας Πάφου. Η προτεινόμενη ανάπτυξη γειτνιάζει και εμπίπτει στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000, «Χερσόνησος Ακάμα» και ΖΕΠ «Ζώνη Ειδικής Προστασίας Χερσόνησος Ακάμα». Αποτελεί, μεταξύ άλλων, σημαντικό αναπαραγωγικό βιότοπο των θαλάσσιων χελωνών και παρουσιάζει ενδιαιτήματα της Μεσογειακής Φώκιας Monachusmonachus. Επίσης η ανάπτυξη εφάπτεται και της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας της εν λόγω περιοχής, ενώ μέρος της εμπίπτει εντός της ζώνης.

Σήμερα το ξενοδοχείο αποτελείται από 177 δωμάτια με 366 κλίνες και διάφορες εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια, καταστήματα, πισίνες και άλλα, και με τις προτεινόμενες προσθήκες και μετατροπές θα αυξηθεί σε 186 δωμάτια με 382 κλίνες.

Οι αναπτύξεις

Τα αιτούμενα έργα είναι τα ακόλουθα:

  • Κατασκευή πέντε νέων δωματίων. Θα κατασκευαστούν πάνω από υφιστάμενα δωμάτια.
  • Επέκταση βεραντών και κατασκευή πισινών σε 15 δωμάτια σε επίπεδο εδάφους.
  • Αλλαγή χρήσης 10 υφιστάμενων αποθηκών σε δωμάτια με βεράντες.
  • Επέκταση υφιστάμενου χώρου γυμναστηρίου.
  • Αλλαγή χρήσης από υφιστάμενο κατάστημα σε εκθεσιακό χώρο.
  • Αλλαγή χρήσης χώρου, ο οποίος βρίσκεται στο κυρίως κτήριο, σε εστιατόριο.
  • Κατασκευή και λειτουργία στεγάστρου το οποίο θα λειτουργεί ως παγωταρία στον χώρο της πισίνας.