Φόρμα αναζήτησης

Λιγότερες πτήσεις για νησιά – Το λουκέτο της Cobalt μείωσε τις πτήσεις από Λάρνακα προς Αιγαίο

Μειωμένες θα είναι οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς τα ελληνικά νησιά το ερχόμενο καλοκαίρι, κυρίως λόγω του λουκέτου που έβαλε η Cobalt. Μάλιστα, το κλείσιμο της υπό αναφορά αεροπορικής εταιρείας φαίνεται να επηρεάζει, ώς έναν βαθμό και τις αφίξεις Ελλαδιτών επισκεπτών στο νησί, μέσω του αερολιμένα Λάρνακας. Αυτό καταδεικνύει έρευνα του Alphanews.live που διεξήχθη για λογαριασμό των Κυπρίων ταξιδιωτών, οι οποίοι προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε νησιά του Αιγαίου. Φέτος, οι επιλογές που θα έχουν για απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας θα είναι περιορισμένες, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια. Και τούτο, διότι παραδοσιακοί προορισμοί για τους Κυπρίους, όπως είναι η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, φέτος θα εξυπηρετούνται μόνο μέσω Αθήνας.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, διαδραμάτισε το κλείσιμο της εταιρείας Cobalt. Άλλωστε, η αεροπορική εταιρεία, που τερμάτισε τη λειτουργία της πριν λίγους μήνες, διέθετε στο στόλο της συνολικά έξι αεροσκάφη και εκτελούσε καθημερινά αρκετά δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου. Ο τερματισμός της λειτουργίας της, όμως, είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά ο εξερχόμενος τουρισμός, ενώ επηρεάστηκαν και οι αφίξεις τουριστών. Οι μειωμένες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα σε ελληνικά νησιά αποδίδονται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια διαθέσιμα αεροσκάφη από άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με την έρευνα, απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς τα ελληνικά νησιά υπάρχουν μόνο για Ρόδο, Χανιά, Σκιάθο, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Κω. Για τη Μύκονο, απευθείας πτήσεις υπάρχουν μόνο μέσω του αεροδρομίου Πάφου, ενώ από Λάρνακα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα, μπορούν να γίνουν συνδέσεις για άλλους προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρεία Aegean, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε προσθέσει στα δρομολόγιά της απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη και Μύκονο, εντούτοις τις έχει ακυρώσει.

Τσουχτερές οι τιμές

Πέραν των μειωμένων πτήσεων, υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό: Παρατηρείται αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με τον επίτιμο πρόεδρο της ACTA, Ντίνο Κάκκουρα, να εξηγεί πως λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους ταξιδιώτες αλλά όχι μεγάλος αριθμός θέσεων στα αεροπλάνα, προκαλείται αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων. Σύμφωνα με τον κ. Κάκκουρα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα οργανωμένα πακέτα, σημειώνοντας ότι οι τιμές είναι σταθερές και δεν αλλάζουν. «Εκεί που πιθανόν να αλλάξουν οι τιμές είναι μόνο στην αγορά αεροπορικών εισιτηρίων», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε ότι ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, αυξημένη ζήτηση υπάρχει σε οργανωμένα πακέτα για Ευρώπη και μικρή ζήτηση για Αμερική και Άπω Ανατολή. Αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται και στη ζήτηση για κρουαζιέρες.