Φόρμα αναζήτησης

ΚΕ: Συνθήκες πλήρους απασχόλησης σε 2 χρόνια στην Κύπρο

Με τον ρυθμό που προχωρά η κυπριακή οικονομία μπορούμε να αναμένουμε ότι σε πάροδο δύο με τριών ετών, θα έχουμε στη χώρα μας συνθήκες πλήρους απασχόλησης, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι είναι εφικτό να έχουμε κατά το τρέχον έτος ρυθμό ανάπτυξης 4%.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και της οικονομίας, που ανακοινώθηκε σήμερα από Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, επιβεβαιώνει τη δυναμική της οικονομίας και δείχνει ότι είναι εφικτό φέτος να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης του 4%».
 
Πρόσθεσε ότι «είναι το 13ο συνεχόμενο τρίμηνο, από το πρώτο τρίμηνο του 2015, που η κυπριακή οικονομία αναπτύσσεται, έχουμε σταθερή και εύρωστη οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να αποκρύπτει κανείς ότι παραμένουν κάποια προβλήματα και δομικές αδυναμίες στην οικονομία».
 
Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, «εφόσον συνεχίσουμε με τη σταθερή πολιτική και ενισχύσουμε την αναπτυξιακή έφεση και με αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είτε στο θεσμικό πλαίσιο είτε στη λειτουργία του κράτους, θα μπορούμε να είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα συνεχίσει και η βελτίωση των συνθηκών ευρύτερα για τους εργαζόμενους και για τον κυπριακό λαό.
 
Ανέφερε ότι «αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου, συνάδει και συμβαίνει ταυτόχρονα με την ενίσχυση της απασχόλησης».
 
Η απασχόληση, είπε ο κ. Προδρόμου, «φαίνεται ότι φέτος θα αυξηθεί κατά 3,5% και είναι με αυτό τον τρόπο που ήδη τον Μάρτιο του 2018 η ανεργία, μειωμένη σε 9,1% αν τη συγκρίνουμε με την αποκορύφωση του περισσότερο από 16% το 2013, φαίνεται ότι έχει περιοριστεί σχεδόν στο μισό».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι «με τον ρυθμό αυτό που προχωρά η οικονομία μπορούμε να περιμένουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου και σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε συνθήκες πλήρους απασχόλησης στην Κύπρο».
 
«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βελτιωθούν και οι συνθήκες για τους εργαζόμενους και οι συνθήκες απασχόλησης, θα βελτιωθούν και οι μισθοί και θα δημιουργούνται συνέχεια οι νέες ποιοτικές θέσεις απασχόλησης που χρειαζόμαστε ιδιαίτερα για τους νέους», είπε, τέλος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ