Φόρμα αναζήτησης

Ισραηλινός γκουρού της καινοτομίας και των startup στην Κύπρο

Με την ευκαιρία των εορτασμών της 70ης επετείου της ανεξαρτησίας του Ισραήλ, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, φιλοξενεί τον Saul Singer, συν-συγγραφέα του βιβλίου “Start up Nation: η ιστορία του οικονομικού θαύματος του Ισραήλ”.

Στην διάρκεια της ομιλίας του “Becoming a Leader in the Innovation Revolution” στις 15 Μαΐου 2018, στις 19.30 στο ΘΟΚ (Κεντρική Σκηνή) ο Singer θα παρουσιάσει το success story του Ισραήλ ως παγκόσμιου hub και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα για την Κύπρο.

Ο Saul Singer, μέντορας και πρωταγωνιστής στην διεθνή startup σκηνή, συνέβαλε στην ανάπτυξη μιας συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με το πως η καινοτομία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να συνεισφέρει στην κοινωνική ευμάρεια. Σε έναν κόσμο, όπου οι αλλαγές εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, αναδύεται μια καινούρια γεωγραφία της καινοτομίας.

Αυτή η πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Δίνοντας έμφαση στο οικοσύστημα που παράγει ριζικά νέες επιχειρηματικές ιδέες και ενθαρρύνοντας την καλλιέργεια της δημιουργικότητας στους νέους, είναι το εργαλείο-κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη και τη ευμάρεια για τις μελλοντικές γενιές.