Φόρμα αναζήτησης

Η Pundi X και Borghese Ventures φέρνουν την τεχνολογία blockchain στη Κύπρο

Στις 9 Νοεμβρίου 2019 η Pundi X, η εταιρία ανάπτυξης της τεχνολογίας blockchain με βάση τη Σιγκαπούρη και η εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Borghese Ventures που εδρεύει στην Κύπρο, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας με σκοπό την επιδίωξη της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain σε ιδιωτικούς και δημόσιους τομείς στη Κύπρο. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου στην παρουσία του κ. Δημήτρη Συλλούρη, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη πόλη Shenzhen, στη Κίνα.

Με αυτή τη συνεργασία, η Pundi X και η Borghese Ventures πρόκειται να δημιουργήσουν από κοινού μία επιτροπή η οποία θα εντοπίσει και θα αξιολογήσει τις πιθανές εφαρμογές έργων μέσω της τεχνολογίας blockchain που να βοηθήσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και τη κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα εγκαθιδρυθεί μία Κυπριακή νομική οντότητα η οποία θα στοχεύσει στην υλοποίηση υπηρεσιών της τεχνολογίας blockchain και στην δημιουργία δικτύου πληρωμών μέσω blockchain στη Κύπρο που θα τροφοδοτεί η τεχνολογία Pundi X.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Συλλούρης, δήλωσε σχετικά: «Έχοντας ήδη υπογράψει την Ευρωπαϊκή Συνεργασία Τεχνολογίας Blockchain, θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η διασφάλιση της ευρύτερης ανάπτυξης υπηρεσιών με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain ως μία καινοτομία που μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των κοινοτήτων μας, σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ». Είπε παράλληλα, «Χαιρετίζουμε τη συνεργασία μεταξύ της εταιρίας Pundi X και της Borghese Ventures, και ανυπομονούμε να δούμε πώς οι υπηρεσίες τους θα βοηθήσουν και θα βελτιώσουν τη διαφάνεια και αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στο εγγύς μέλλον. Μέσα από τέτοιες συνεργασίες συμβάλλουμε στη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τροφοδοτώντας τη Κύπρο με την τεχνολογία blockchain Function X

Οι Pundi X και Borghese Ventures θα δουλέψουν μαζί για να εντοπίσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω της χρήσης της τεχνολογίας blockchain. Οι τομείς αυτοί περιλαμβάνουν: παροχή υπηρεσιών υγείας, νομικό σύστημα, χρηματοοικονομική τεχνολογία (fintech), τεχνολογία στην εκπαίδευση (edtech), ναυτιλία, υποθηκοφυλακείο, πιστοποιήσεις, φιλανθρωπία και πολλούς άλλους.

Ο κ. Joseph Borghese, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Borghese Ventures ανέφερε: «Όταν η τεχνολογία blockchain ενταχθεί στα λειτουργικά συστήματα των επιχειρήσεων θα έχουν πιο ασφαλή, πιο απρόσκοπτη και πιο απλή δραστηριοποίηση».

Πρόσθεσε επίσης, «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με τη  Pundi X και θα χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ Σιγκαπούρης και Κύπρου μέσω της τεχνολογίας blockchain και θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες που θα έχουν τεράστια οφέλη στους καταναλωτές και στους πολίτες».

Αξιοποιώντας την εκτενή της εμπειρία διασύνδεσης με κυπριακές επιχειρήσεις, η εταιρία Borghese Ventures θα ερευνήσει την αγορά για να εντοπίσει ευκαιρίες εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain. Αυτές οι αξιολογήσεις δεν θα απευθύνονται μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφού η Borghese Ventures πρόκειται επίσης να διερευνήσει πως το blockchain μπορεί να βελτιώσει και διάφορες κυβερνητικές λειτουργικές διαδικασίες.

Από τη πλευρά της εταιρίας Pundi X, οι κυπριακές επιχειρήσεις θα μπορούν να αξιοποιήσουν το δίκτυο επαφών και σχέσεων της εταιρίας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ερευνητικές υποδομές και τεχνολόγους που θα αναλάβουν τη μελέτη και εφαρμογή της τεχνολογίας Function X blockchain. Η εταιρία πρόκειται επίσης να συμβάλει στη διεξαγωγή συνεχούς επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ Ευρωπαίων και Ασιατικών εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα του blockchain, που περιλαμβάνει ειδικούς στη βιομηχανία, προγραμματιστές τεχνολογίας, και σχετικές  νεοφυείς επιχειρήσεις.

Επαναστατώντας στον τομέα των πληρωμών

Εκτός από τις προσπάθειες αυτές, οι Pundi X και Borghese Ventures θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες υλοποίησης συστημάτων πληρωμών μέσω blockchain σε όλη τη Κύπρο. Μέσα από τη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας blockchain της Pundi X, Κύπριοι πωλητές θα είναι σε θέση να δέχονται πληρωμές μέσω κρυπτο-περουσιακών στοιχείων (crypto-asset).

H Pundi X έχει ήδη υλοποιήσει υπηρεσίες με τη τεχνολογία blockchain σε άλλες χώρες, έχοντας αυτή τη στιγμή εμπορικές εταιρίες σε 25 χώρες οι οποίες είναι εξοπλισμένες με XPOS, την πρώτη στον κόσμο συσκευή πωλήσεων τροφοδοτούμενη από τη τεχνολογία blockchain. Η εταιρία θα δουλέψει με την Borghese Ventures για να διερευνήσει τη πιθανότητα να φέρει αυτό το μοντέλο στη Κύπρο.

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Pundi X, κ. Zac Cheah δήλωσε: «Ενσωματώνοντας την τεχνολογία blockchain σε πληρωμές, τόσο οι πελάτες όσο και οι εμπορικές εταιρίες μπορούν να αναμένουν ψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ευθύνης με τις συναλλαγές τους».

Ανέφερε επίσης, «Θα συνεργαστούμε με την Borghese Ventures για να υποδεχτούμε περισσότερες Κυπριακές εμπορικές εταιρίες στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών μας στο εγγύς μέλλον».

Για την Borghese Ventures

Έχοντας ιδρυθεί το 2016, η εταιρία Borghese Ventures παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). Εστιάζει στη παροχή υπηρεσιών σε τέσσερις σημαντικούς τομείς: τουρισμού και φιλοξενίας, χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, τεχνολογίας στην εκπαίδευση και στην ανάλυση δεδομένων.

Μεταξύ των έργων και επενδύσεων της εταιρίας περιλαμβάνεται το Mone365, υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της χρήσης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, το Chalet 365, ένα φιλικό προς το περιβάλλον πολυτελές κέντρο ευεξίας, και το Borghese 365 Wine, το οποίο παράγει και διανέμει υψηλής ποιότητας κρασί. Εφαρμόζει επίσης την τεχνολογία ΑΙ στον τομέα των επενδύσεων με σκοπό να υποστηρίξει επενδυτές στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Με έδρα τη Λευκωσία, στη Κύπρο, η Borghese Ventures δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, και Νοτιοανατολική Ασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε https://borghese.io

Για την Pundi X

Η εταιρία Pundi X αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προγραμματιστές συσκευών οι οποίες λειτουργούν με την τεχνολογία blockchain, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης παγκοσμίως υπηρεσίας πωλήσεων με τεχνολογία blockchain, την XPOS, η οποία βοηθά τους πωλητές και καταναλωτές να διεξάγουν συναλλαγές μέσω blockchain σε καταστήματα.

Η υπηρεσία XPOS έχει φθάσει σε πάνω από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κολομβία, Καναδά, Κορέα, Νότια Αφρική, Ελβετία, Ιαπωνία, Ουγκάντα, ΗΠΑ, ΗΒ, Βενεζουέλα και πολλές άλλες. Στόχος είναι 100,000 συσκευές να κυκλοφορήσουν στη λιανική αγορά μέχρι το 2021. Η εφαρμογή Xwallet της Pundi X σήμερα έχει ξεπεράσει τους 400,000 εγγεγραμμένους χρήστες.

Η Pundi X είναι επίσης η δημιουργός του πρώτου κινητού που λειτουργεί ολοκληρωτικά με τεχνολογία blockchain, Block-on-Block (BOB), με το μοναδικό Σύστημα Λειτουργίας που ονομάζεται F(X) OS.

Η εταιρία εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Η διεθνής της παρουσία περιλαμβάνει γραφεία στη Τζακάρτα, Σάο Πάολο, Σεούλ, Shenzhen, Taipei και Τόκυο.

Έχει καταταχθεί στις πρώτες 50 καινοτόμες νεοφυείς εταιρίες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας το 2018 από τις εταιρίες KPMG και H2, και ως Cool Blockchain Vendor από την Gartner. Η εταιρία παράλληλα είναι μέλος του Fintech Association της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ και της Ελβετίας, όπως και μέλος του συνδέσμου ACCESS. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Asosiasi Blockchain της Ινδονησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε: www.pundix.com

Για τον οργανισμό Function X

O Function X είναι ένας μη-κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος οργανισμός ο οποίος στηρίζει την ανάπτυξη του Οικοσυστήματος Function X, επόμενης γενιάς πλαίσιο υπηρεσίας διαδικτύου, δομημένο εξ ολοκλήρου για την τεχνολογία blockchain. Είναι ένα εντελώς νέο οικοσύστημα το οποίο παρέχει ένα καινοτόμο πλαίσιο υπηρεσιών βελτιώνοντας τις υφιστάμενες αρχιτεκτονικές διαδικτύου και blockchain, συνδυάζοντας τα οφέλη και των δύο και χρησιμοποιώντας συνηθισμένες τεχνικές λύσεις. Ο οργανισμός βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξης για να είναι σε θέση να διαχειρίζεται τη χρήση του Ecosystem Genesis Fund, το οποίο στοχεύει να κινητοποιήσει, ενθαρρύνει και διευκολύνει στους παροχείς υπηρεσιών να ενταχθούν και να εδραιωθούν στο οικοσύστημα f(x).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε www.functionx.io

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.