Φόρμα αναζήτησης

Η Κομισιόν ενέκρινε εξαγορά της Altamira από ΣΚΤ και Apollo Capital

 

Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις, την εξαγορά της Altamira Κύπρου από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) και την Apollo Capital Management, L.P. (“Apollo”) των ΗΠΑ.

Η Κομισιόν σημειώνει στην απόφαση ότι η Altamira Κύπρου δραστηριοποιείται στη διαχείριση, την επιβολή και την ανάκτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία σήμερα γίνεται αποκλειστικά από την ΣΚΤ. Προτίθεται δε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της για να παρέχει τις υπηρεσίες της σε άλλες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο.

Η ΣΚΤ είναι μια τράπεζα που δραστηριοποιείται στον τομέα της λιανικής και της εταιρικής τραπεζικής και της τραπεζικής ασφάλισης, αποκλειστικά στην Κύπρο, σημειώνει η Κομισιόν στην απόφαση. Η Apollo είναι μια ομάδα παγκόσμιων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή δεν εγείρει ανησυχίες όσον αφορά τον ανταγωνισμό, καθώς θα αυξήσει τον αριθμό των παρόχων υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο, βελτιώνοντας έτσι το ανταγωνιστικό περιβάλλον.