Φόρμα αναζήτησης

Η Hellas Direct επιστρέφει στην Κύπρο για να φέρει τα πάνω κάτω

Λευκωσία, 17 Μαΐου 2018. Βλέπεις γκριμάτσες και σοκαρισμένες εκφράσεις, κοφτές -σε μεγάλα bold γράμματα- ερωτήσεις («Πόσα;», «Τι είπες;» «Wtf?») και μία φράση: «Η τράπεζά σου σε υπερχρεώνει στην ασφάλεια του σπιτιού σου».

Says who? Η Hellas Direct. Με αυτήν τη διαφημιστική καμπάνια, η πλέον καινοτόμα ασφαλιστική εταιρία, ανακοινώνει ότι έρχεται στην Κύπρο και δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της: να φέρει τα πάνω κάτω στην ασφαλιστική αγορά κατοικίας.

Επέλεξε τους καλύτερους συμμάχους: τη Swiss Re, μία από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές στον κόσμο, και τη Revolut, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή fintech εταιρία στην Ευρώπη, που κάνει τη δική της επανάσταση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

Με τη συνεργασία αυτή, η Hellas Direct πετυχαίνει ένα διπλό στόχο. Διασφαλίζει την αξιοπιστία και αμεσότητα στις συναλλαγές της και προωθεί την καινοτομία και διαφάνεια σε μία δύσκολη αγορά, που πλήττεται από προμήθειες και κρυφούς όρους.

Άλλωστε η Hellas Direct είναι πέρα από μία ασφαλιστική εταιρία μία εταιρία τεχνολογίας. Όλες οι υπηρεσίες της, από την προσφορά μέχρι την αποζημίωση, γίνονται online. Βασίζεται στην ανάλυση δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη. Εμπνέεται από την Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά. Και έχει την υποστήριξη κορυφαίων επενδυτών, όπως o IFC, η Third Point LLC, η Portag3 Ventures, η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs, Lord O’Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του -βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια – Jon Moulton.

Η εταιρία, που έχει την έδρα της στην Κύπρο ιδρύθηκε από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, που είδαν στην οικονομική ύφεση την ευκαιρία να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το αποτέλεσμα φάνηκε νωρίς. Η εταιρία σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη, όταν η Ελλάδα βίωνε 25% μείωση του ΑΕΠ και 40% μείωση σε ασφάλιστρα.

Από την ημέρα που άρχισε τη λειτουργία της, πριν από 5 χρόνια, η Hellas Direct έχει διαχειριστεί πάνω από 30.000 ζημιές, ενώ μόνο τους τελευταίους 12 μήνες έχει κάνει πάνω από 150.000 συναλλαγές. Κάπως έτσι, λοιπόν, πριν καν αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Κύπρο, η Hellas Direct είναι, ήδη, μία από τις μεγαλύτερες κυπριακές ασφαλιστικές εταιρίες.

Με το καλημέρα φέρνει καινοτομίες και στην ασφαλιστική αγορά κατοικίας: Την ασφάλιση με ακρίβεια ημέρας (από 1 έως 365), τη στιγμιαία αποζημίωση και την επιστροφή χρημάτων σε όσους δεν έχουν ζημιά.  

Ο Αιμίλιος Μάρκου και ο Αλέξης Πανταζής, οι ιδρυτές της εταιρίας, κατάγονται από την Κύπρο. Έπειτα από πολλά χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

«Χαιρόμαστε πολύ που ξεκινάμε την ασφάλιση στην αγορά της Κύπρου γιατί ουσιαστικά επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Άλλωστε η καρδιά της Hellas Direct βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στην Κύπρο. Έχουμε μία φανταστική ομάδα Software Engineers και Data Analysts στο γραφείο μας στη Λευκωσία. Ένα μεγάλο μέρος των καινοτομιών μας γεννιούνται εδώ», σχολιάζει ο Αιμίλιος Μάρκου, Executive Director της Hellas Direct.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Swiss Re και τη Revolut στον σχεδιασμό μίας καλύτερης, πιο οικονομικής και πιο άμεσης ασφάλειας για τον Κύπριο καταναλωτή. Και το ότι προωθούμε ένα εντελώς νέο, καινοτόμο προϊόν στην πατρίδα μας, έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμάς. Ειδικά επειδή είναι το πρώτο βήμα για την επέκτασή μας στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτει ο Αλέξης Πανταζής, Executive Director της εταιρίας.

Είναι βέβαιο ότι οι τρεις εταιρίες δε θα περιοριστούν στην ασφάλεια κατοικίας της Κύπρου. Μέσα από τη συνεργασία τους – η οποία είναι πρωτοφανής στον χώρο του fintech – θα συνεχίσουν την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών ώστε να διαταράξουν τα παραδοσιακά λειτουργικά μοντέλα στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχος τους είναι να προωθήσουν ένα καινοτόμο μοντέλο ασφάλειας κατοικίας σε νέες αγορές. Ξεκινώντας από την Κύπρο.