Φόρμα αναζήτησης

Η Amathus αποχωρεί από την Olympic Lagoon Hotels

Η Amathus Public κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση στην Kanika Hotels του ποσοστoύ, ύψους 21,6%, που κατέχει στην Olympic Lagoon Hotels Limited.

Η Olympic Lagoon Hotels Limited συστάθηκε το 2013 με σκοπό να αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων Olympic Lagoon και η Kanika Hotels κατείχε το 78,4% του εκδομένου κεφαλαίου της, ενώ το υπόλοιπο 21,6% ανήκε στην Amathus Public Limited. Στο αρχικό στάδιο της συνεργασίας της Amathus Public Ltd με το συγκρότημα ΚΑΝΙΚΑ στα ξενοδοχεία Olympic Lagoon, η Olympic Lagoon Hotels Limited είχε εκχωρήσει προς την Kanika Hotels το δικαίωμα διαχείρισης των ξενοδοχείων Olympic Lagoon για περίοδο δύο ετών, όμως λόγω των συνεργειών που προέκυψαν, η Kanika Hotels συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες στην Olympic Lagoon Hotels Limited. Ο μέσος όρος των κερδών της Olympic Lagoon Hotels Limited κατά τα τελευταία 4 χρόνια ήταν περίπου 157.000 ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων η Amathus Public Limited αναγνώριζε το 21,6%, δηλαδή περίπου 34.000 ευρώ.

Το τίμημα πώλησης τού πιο πάνω ποσοστού από την Amathus Public Limited ανέρχεται σε 375.792 ευρώ, πληρωτέο εξ ολοκλήρου σε μετρητά αμέσως με τη μεταβίβαση τού πιο πάνω ποσοστού προς την Kanika Hotels, που θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Το κόστος της εν λόγω επένδυσης στα λογιστικά βιβλία της Amathus Public Limited ανέρχεται στο ποσό των 216 ευρώ. Με την εν λόγω πώληση, η Amathus Public Limited θα καταθέσει στα ταμεία της το πιο πάνω ποσό αμέσως, αναγνωρίζοντας ποσό 375.576 ευρώ ως κέρδος στον λογαριασμό αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2019.

Η Amathus Public αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι προβαίνει στην εν λόγω πώληση επειδή τα κέρδη από την επένδυση είναι χαμηλά, αλλά και για να ενδυναμώσει περαιτέρω την κεφαλαιουχική της βάση, ώστε να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Για την εν λόγω πώληση δεν χρειάστηκε να ληφθεί οποιαδήποτε συμβουλή εμπειρογνώμονα, αλλά έγινε κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Πέραν του κέρδους που προκύπτει λόγω τής εν λόγω πώλησης, δεν αναμένεται οποιοσδήποτε άλλος επηρεασμός στις προοπτικές ή τα αποτελέσματα της Amathus Public Limited.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε μεσολάβηση για την εν λόγω συναλλαγή, ούτε και πληρώθηκε οποιαδήποτε προμήθεια για την ολοκλήρωσή της.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.