Φόρμα αναζήτησης

Eurobank Cyprus: Κέρδη 10 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019

Κέρδη 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Eurobank Cyprus. Η τράπεζα σε ανακοίνωσή της σχολιάζει ότι συνέχεια στην κερδοφόρα πορεία της και περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών της δεικτών.

Αναλυτικότερα, παρουσίασε  επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 23,4%.

Επιπλέον, διαρητεί ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα 4,937 δισ. ευρώ και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 32%. Ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων παραμένει, επίσης, ιδιαίτερα χαμηλός στο 4,1%. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε στο 35%.

Η τράπεζα σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ”τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της τράπεζας”.

Η οικονομία

H Eurobank σχολιάζει και την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Δηλώνει ότι παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. ”Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ, που διατηρείται στο 3,9%, υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης και αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική αλλά και την ισχυρή κυκλική ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας. Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για περεταίρω διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων αλλά και επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή”.

Η πορεία

Τέλος, η τράπεζα σχολιάζοντας τα μελλοντικά της σχέδια, αναφέρει ότι επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της, όπως στους τομείς της Ναυτιλίας και του Affluent Banking.