Φόρμα αναζήτησης

Επιθετικότερη στρατηγική από την Hellas Direct

O καναδικός  όμιλος Portag3 Ventures αύξησε το μερίδιό του στην κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την έξοδο της Third Point από την ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellas Direct, η Portag3 αύξησε την επένδυσή της αγοράζοντας το μειοψηφικό μερίδιο που κατείχε προηγουμένως η Third Point. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, ο διευθύνων σύμβουλος της Portag3, Adam Felesky, μαζί με την εταίρο της Portag3 στο Παρίσι Helene Falchier θα γίνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Hellas Direct. Η Helene Falchier μετακινήθηκε πρόσφατα στην Portag3 από τη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία CNP Assurances SA, όπου ηγήθηκε μιας σειράς επενδύσεων ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων του ομίλου.
«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το δίκτυο παγκόσμιων επενδυτών της Portag3, που διαχειρίζεται πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε ασφάλειες, τραπεζικά και προσωπικά δάνεια, για να μας οδηγήσει σε νέα ύψη. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινώσουμε μια σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες, θα επεκτείνουμε το τοπικό μας αποτύπωμα και θα διευρύνουμε την προσφορά μας προς τους καταναλωτές», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, executive director της Hellas Direct.

Η Hellas Direct ξεκίνησε πρόσφατα την πώληση ασφάλειας κατοικίας στην Κύπρο σε συνεργασία με τη Swiss Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντιασφαλιστές παγκοσμίως, και τη Revolut, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εναλλακτική τράπεζα στην Ευρώπη.
Η κυπριακή εταιρεία έχει την υποστήριξη μιας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O’Neill και ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton.
«Η υποστήριξή τους θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε κάποιους από τους πιο μακροπρόθεσμους στόχους μας και να επιδιώξουμε μια πιο επιθετική στρατηγική στην περιοχή», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής, executive director της Hellas Direct.
«Η επόμενη φάση ανάπτυξης είναι ακόμη πιο υποσχόμενη (…), συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ανερχόμενες, καινοτόμες εταιρείες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Paul Desmarais III, εκτελεστικός πρόεδρος της Portag3.

Η Portag3 είναι ένας early-stage επενδυτής, αφιερωμένος στη στήριξη της επόμενης γενιάς καινοτόμων, παγκόσμιων εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που εργάζονται προς όφελος όλων των καταναλωτών. Σήμερα η Portag3 έχει παρουσία σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.