Φόρμα αναζήτησης

Ελληνική Τράπεζα: Ζημιά μετά τη φορολογία €2,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Κέρδος πριν την φορολογία ύψους €0,6 εκατομμύρια και ζημιά μετά τη φορολογία ύψους €2,2 εκατ., ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 η Ελληνική Τράπεζα με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Ιωάννη Μάτση να τονίζει ότι «η Ελληνική Τράπεζα είναι καλά προετοιμασμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση από θέση ισχύος».

Το κέρδος πριν την φορολογία είχε ανέλθει το δ΄ τρίμηνο του 2019 στα €6,4 εκ. και για το α΄ τρίμηνο του 2019 στα €16,3 εκ.

Το κέρδος πριν τις ζημιές απομείωσης για την 1η τριμηνία 2020 ανήλθε στα €29,6 εκατ., ενώ οι ζημιές απομείωσης για την 1η τριμηνία 2020 ανήλθαν στα €29,1 εκατ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα, οι ζημιές απομείωσης περιλαμβάνουν €33 εκατ. χρέωση που σχετίζεται με το αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) διαμορφώθηκε στο 19,22%, ενώ ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 21,71%

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για την 1η τριμηνία 2020 ανήλθαν στα €69,1 εκατ. και το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο στις 1,8%.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Ιωάννης Μάτσης σχολίασε, ότι η Ελληνική Τράπεζα είναι καλά προετοιμασμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός από θέση ισχύος.
“Με πλεονάζουσα ρευστότητα (Δείκτης Κάλυψης Ρευστότητας 538%) και ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια 21,71%, μία από τις υψηλότερες μεταξύ των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, η Τράπεζα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά που εκτιμούμε ότι είναι βιώσιμοι αλλά και να εκμεταλλευτεί τυχόν άλλες ευκαιρίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρουσιαστούν. Πάντοτε με γνώμονα την προστασία του ισολογισμού της Τράπεζας, τη διαφύλαξη των καταθετών της και τη δημιουργία αξίας στους μετόχους της”, ανέφερε.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.