Φόρμα αναζήτησης

Εφαρμογή Apple Pay στην Κύπρο

Η Visa επιτρέπει στους κατόχους των καρτών της από την Κύπρο -ξεκινώντας πρώτα με την Τράπεζα Κύπρου και τη Revolut- να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Apple Pay, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών μέσω του κινητού.

Το Apple Pay για το iPhone, το Apple Watch, το iPad και το Mac, επιτρέπει στους κατόχους των καρτών Visa να πραγματοποιούν γρήγορες και εύκολες αγορές σε καταστήματα, σε εφαρμογές και σε ιστοσελίδες, χάρη στη χρήση ανέπαφης τεχνολογίας πληρωμών και του Visa tokenisation.

Το Apple Pay λειτουργεί στα ίδια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών τα οποία οι καταναλωτές ήδη χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους με τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Σχεδόν το 98% των τερματικών (POS) στην Κύπρο δέχονται ανέπαφες συναλλαγές. Μέχρι το 2020, όλα τα τερματικά πληρωμής POS θα δέχονται ανέπαφες συναλλαγές.

«Ανεξάρτητα από τον τρόπο που επιλέγει ο φορέας να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής, η Visa επικεντρώνεται στη συνέχιση της παροχής του απλούστερου και πιο ασφαλούς τρόπου πληρωμής στον καταναλωτή. Η εισαγωγή του Apple Pay στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την τεχνολογία tokenization της Visa, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι Κύπριοι καταναλωτές πληρώνουν», δήλωσε ο Μιχάλης Ιωαννίδης, Country Manager της Visa για την Κύπρο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με το Apple Pay και την ασφάλεια της υπηρεσίας Visa Token Service, οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν με το iPhone και το Apple Watch τους, με τον ίδιο τρόπο, όπως με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους, και χωρίς να εκθέτουν τα δεδομένα της κάρτας τους, απολαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια».

Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις κάρτες Visa στο Apple Pay θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως όταν χρησιμοποιούν τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από απάτες για μη εξουσιοδοτημένες αγορές και την ευρεία αποδοχή διεθνώς.

Σε περίπτωση κλοπής του iPhone, ο ψηφιακός αριθμός λογαριασμού, που είναι αποθηκευμένος, μπορεί να απενεργοποιηθεί αμέσως από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Η καταχωρισμένη κάρτα Visa δεν χρειάζεται να καταργηθεί και να αντικατασταθεί.