Φόρμα αναζήτησης

Δύο στελέχη του ΥΠΟΙΚ στην Εποπτεία της Συνεργατικής 

 

 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών έδωσε σήμερα κατά πλειοψηφία το πράσινο φως για τον διορισμό δύο διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών ως Μη Εκτελεστικών Μελών της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών ο Πρόεδρός της, Αβέρωφ Νεοφύτου, συζητήθηκε η πρόταση της Κυβέρνησης και «μετά από τις επεξηγήσεις του Γενικού Διευθυντή [του Υπουργείου Οικονομικών] η Επιτροπή κατά πλειοψηφία έχει δώσει την έγκρισή της στα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα».

Οι δύο θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και ακολούθως του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού, κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου ρωτήθηκε εξάλλου και για την πρόταση νόμου για τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Τροποποιητικό Νόμο του 2018, που κατατέθηκε από την ανεξάρτητη βουλευτή Άννα Θεολόγου, τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη.

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, τα μέλη της Επιτροπής πλην της κ. Θεολόγου θεωρούν ότι αυτό αφορά μια πτυχή του ζητήματος με τα μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ). Θα αναμένουμε το συντομότερο δυνατό να έρθει η Κυβέρνηση με το πακέτο νομοσχεδίων, όπως είναι η δέσμευσή της, με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις προτάσεις άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων για να αποφασιστούν τα θέματα στο σύνολό τους, σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι το θέμα των ΜΕΔ και των εκποιήσεων είναι κάτι που απασχολεί όλους, ενώ έκανε λόγο για «ανακολουθία και ασυνέπεια της Κυβέρνησης». «Έκανε συσκέψεις στο Προεδρικό, είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει προτάσεις. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει ακόμα» και το θέμα αιωρείται, συμπλήρωσε.

Ανέφερε εξάλλου ότι το ΑΚΕΛ στη σημερινή του τοποθέτηση ζήτησε να έρθουν στην Επιτροπή Οικονομικών οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ίδιο σε σχέση με την αφερεγγυότητα, τα ζητήματα προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, καθώς και της προστασίας των συνεπών δανειοληπτών.

«Και άλλα κόμματα έχουν προτάσεις. Όλες αυτές οι προτάσεις θα πρέπει μαζί να συζητηθούν, έτσι ώστε να έχουμε μια συνολική συζήτηση έχοντας υπόψη την συνολική κατάσταση με τα ΜΕΔ» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ