POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

DHL προς επιχειρήσεις: Το διασυνοριακό e-εμπόριο ανοίγει ορίζοντεςΗ DHL Express, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή διεθνών υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, δημοσίευσε μια έρευνα, με την οποία υπογραμμίζει τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, για τους εμπόρους λιανικής και τους κατασκευαστές, που προσφέρει το εμπόριο προϊόντων μέσω του διαδικτύου, σε διεθνές επίπεδο.

Η έκθεση «The 21st Century Spice Trade: A Guide to the Cross-Border E-Commerce Opportunity» εξετάζει με λεπτομέρεια τις αγορές και τα προϊόντα που προσφέρουν τις υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης, τα κίνητρα και τις επιλογές που οδηγούν τους καταναλωτές να πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές από το εξωτερικό και τους παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία τους εμπόρους λιανικής στο διαδίκτυο, οι οποίοι επιθυμούν να επεκταθούν σε αγορές εξωτερικού.

Εστιάζει, ειδικότερα, στις ευκαιρίες που προκύπτουν από προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με υψηλότερο κόστος ανά παραγγελία, που αποτελούν ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό των παραγγελιών στις διασυνοριακές συναλλαγές.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το διασυνοριακό εμπόριο λιανικής προσφέρει, κατά μέσο όρο, ρυθμούς ανάπτυξης οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι στην πλειονότητα των άλλων αγορών λιανικής: ο όγκος των διασυνοριακών συναλλαγών λιανικής αναμένεται ότι θα αυξηθεί, σε ετήσια βάση, κατά 25% μεταξύ των ετών 2015-2020 (από 300 δις. δολάρια στα 900 δις. δολάρια), δηλαδή με ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο σε σχέση με αυτόν του εσωτερικού ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δίνουν ώθηση στις πωλήσεις τους κατά μέσο όρο 10-15%, με την επέκταση απλώς των προσφορών τους σε πελάτες στο εξωτερικό. Μια επιπλέον ώθηση προέρχεται από την προσθήκη υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας: οι έμποροι λιανικής και οι κατασκευαστές που συμπεριέλαβαν επιλογή ταχύτερης αποστολής στα διαδικτυακά τους καταστήματα, αναπτύχθηκαν 1,6 φορές ταχύτερα από το μέσο όσο, σε σχέση με άλλους επιχειρηματίες.

«Οι διασυνοριακές αποστολές είναι πολύ ευκολότερες απ’ ότι πιστεύουν πολλοί έμποροι λιανικής και γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του θετικού αντίκτυπου που έχουν οι πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων των πελατών μας», αναφέρει ο κ. Ken Allen, CEO, DHL Express.

«Βλέπουμε επίσης, ότι σχεδόν κάθε προϊοντική κατηγορία έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί σε επίπεδο υψηλής προστιθέμενης αξίας (“premium”). Αυτό μπορεί να συμβεί, τόσο με την ανάπτυξη υψηλότερης ποιότητας προϊόντων, όσο και με την προσφορά ανωτέρου επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες πελατών, για τους οποίους το κόστος των προϊόντων που επιλέγουν δεν αποτελεί την κύρια παράμετρο επιλογής.

Η ευκαιρία για να επεκταθεί κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο (“go global”) και να προσφέρει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας (“go premium”), υπάρχει για πολλούς εμπόρους λιανικής σε όλες τις αγορές. Το παγκόσμιο δίκτυό μας που φτάνει από πόρτα-σε-πόρτα με μεγάλη αξιοπιστία σε ό,τι αφορά στο χρόνο παράδοσης, είναι ιδανικά διαμορφωμένο, έτσι ώστε να υποστηρίζει κάθε εταιρεία, που προσφέρει μία υπηρεσία υψηλής προστιθέμενης αξίας, ή απλώς επιζητεί έναν τρόπο πρόσβασης σε νέες αγορές στο εξωτερικό απευθείας, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει σε πόρους για την αποθήκευση ή τη διανομή των προϊόντων του», αναφέρει.

Η συγκεκριμένη έκθεση διαφωτίζει το θέμα της εξελισσόμενης μορφής του διαδικτυακού ηλεκτρονικού εμπορίου, στην οποία τόσο η προσφορά, όσο και η ζήτηση, γίνονται όλο και πιο απαιτητικές.

Οι κατασκευαστές αξιοποιούν ολοένα και πιο αποτελεσματικά το ηλεκτρονικό εμπόριο, για να μετακινηθούν σε αμεσότερα μοντέλα λιανικής – προσπερνώντας τους μεσάζοντες και προσφέροντας τα προϊόντα τους από το Διαδίκτυο, αναμένοντας να αναπτυχθούν κατά 30% ταχύτερα στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, απ’ ότι οι άλλες ομάδες εμπόρων λιανικής.

Οι καταναλωτές σε πολλές χώρες γίνονται όλο και πιο επιλεκτικοί, τοποθετώντας δίπλα στην ελκυστική τιμή, τους παράγοντες της εμπιστοσύνης και της διαθεσιμότητας του προϊόντος, ως κίνητρα για τις αγοραστικές τους επιλογές από διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής που έχουν έδρα στο εξωτερικό.

Συνεργάτες στα logistics με παγκόσμια εμβέλεια είναι σε θέση να παρέχουν υποστήριξη για τον βέλτιστο τρόπο αποθήκευσης και πραγματοποίησης μιας παραγγελίας, είτε κεντρικά είτε τοπικά, ενώ παράλληλα η γρήγορη, αξιόπιστη και ευέλικτη παράδοση, είναι επιλογές που χρησιμεύουν ως εργαλεία και μπορούν να μετατρέψουν το περιστασιακό ενδιαφέρον σε μακροπρόθεσμη σχέση εμπιστοσύνης εκ μέρους του πελάτη.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.