Φόρμα αναζήτησης

Χ.Γεωργιάδης: Δεν έχουμε περιθώριο δημοσιονομικής χαλάρωσης

Ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτηρίσε τις προβλέψεις της Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία ως «μια καλή έκθεση»... [...]

Read More...

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο δημοσιονομικής χαλάρωσης όπως σωστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί στις Εαρινές προβλέψεις της για την κυπριακή οικονομία, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τις προβλέψεις της Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία ως «μια καλή έκθεση».
 
Είναι μια καλή έκθεση και δείχνει τη βελτίωση που ως χώρα έχουμε πετύχει, αναδεικνύει τις προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης, αλλά υποδεικνύει και τους κινδύνους που πρέπει να έχουμε υπόψη για να τους αποφύγουμε και να μην διακυβεύσουμε την προοπτική της ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ύστερα από συνάντηση με την ηγεσία της ΣΕΚ.
 
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συμφωνεί «απόλυτα και με τις θετικές επισημάνσεις της Κομισιόν, αλλά και με τις προειδοποιήσεις».
 
«Είναι προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουμε υπόψη μας και η Κυβέρνηση και τις συμμερίζεται και τις λαμβάνει υπόψη στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής», υπογράμμισε.  
 
Για αυτό το λόγο, συνέχισε, «παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».
 
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο όπως σωστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί, δημοσιονομικής χαλάρωσης ή επιστροφή στις κακές πρακτικές του παρελθόντος που τόσο πολύ μας έχουν κοστίσει», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend