POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Άσκηση σωματικής βίας στον χώρο εργασίας


Δημήτρης Εργατούδης

Η άσκηση σωματικής βίας στον χώρο εργασίας μπορεί να προέρχεται από πελάτες/επισκέπτες ή από φιλονικία μεταξύ υπαλλήλων. Φαίνεται ότι στην Κύπρο πιο συχνό είναι το πρώτο φαινόμενο, αφού πολίτες επιτίθενται κάθε τόσο εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, νοσηλευτών κ.ά.  Όσον αφορά τη βία που ασκείται κατά τη διάρκεια φιλονικίας μεταξύ υπαλλήλων, αυτή είναι συχνότερη στα τεχνικά επαγγέλματα και σπανιότερη στα γραφειακά/επιστημονικά. Μπορεί η σύγκριση αυτή να μην είναι απόλυτα σωστή, αφού η βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων τυγχάνει ευρείας δημοσιότητας, σε αντίθεση με φαινόμενα βίας μεταξύ συναδέλφων, τα οποία σπάνια δημοσιοποιούνται, εκτός, φυσικά, στις περιπτώσεις σοβαρών ποινικών αδικημάτων (φόνος, σοβαροί τραυματισμοί κ.λπ.)

Τι γίνεται στις ΗΠΑ

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι – προς το παρόν τουλάχιστον – στην Κύπρο δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Όμως, επειδή ό,τι γίνεται στην Αμερική αργά ή γρήγορα επηρεάζει και τις άλλες χώρες, ας δούμε κάποιες αμερικανικές στατιστικές:

Από το 2011 μέχρι το 2018 καταγγέλθηκαν 5.746 τραυματισμοί λόγω βίας στον χώρο εργασίας. Από τους τραυματισμούς αυτούς, οι 3.584 ήταν θανατηφόροι. Οι εν λόγω αριθμοί αφορούν την άσκηση σωματικής βίας, ενώ, αν σ’ αυτούς προστεθεί και η ψυχολογική βία, υπολογίζεται ότι τα επεισόδια ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια, από τα οποία 25% δεν καταγγέλλονται.

Λήψη μέτρων

Απευχόμαστε να φτάσουμε ποτέ στους αριθμούς της Αμερικής, όμως η λήψη προληπτικών μέτρων, ειδικά στους ευάλωτους κλάδους, θα είναι προς το συμφέρον όλων. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

Επεισόδια μεταξύ υπαλλήλων

-Προσλήψεις

Η πρόληψη αρχίζει από την πρόσληψη. Πρέπει να αποκλείονται υποψήφιοι με προηγούμενα όσον αφορά την άσκηση βίας.

-Παρενόχληση

Τα περισσότερα επεισόδια άσκησης βίας μεταξύ υπαλλήλων είναι αποτέλεσμα φιλονικιών ή παρενοχλήσεων. Αν προληφθούν οι φιλονικίες και οι παρενοχλήσεις, τα ποσοστά βίας θα μειωθούν κάθετα. Γι’ αυτό και τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταγγέλλονται, να  διερευνώνται αμέσως και να λαμβάνονται τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα εναντίον των παρεκτρεπομένων.

Γραμμή επικοινωνίας

Πρέπει να υπάρχει μια εύκολη γραμμή επικοινωνίας μέσω της οποίας οι υπάλληλοι να καταγγέλλουν επεισόδια βίας ή επαπειλούμενης βίας. Όταν οι υπάλληλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αποτελεσματικός μηχανισμός αντιμετώπισης κρουσμάτων βίας, θα τα αναφέρουν έγκαιρα στους αρμοδίους. Αν αυτά τυγχάνουν χειρισμού στα αρχικά στάδια, θα προλαμβάνεται η εξέλιξή τους σε σοβαρά επεισόδια.

Ενημέρωση

Στα σεμινάρια που διοργανώνονται για τους νεοπροσλαμβανομένους πρέπει να υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τον τρόπο αντιμετώπισης επεισοδίων βίας στον οργανισμό.

Αυστηρότητα

Οι εσωτερικοί κανονισμοί πρέπει να εξαντλούν κάθε περιθώριο αυστηρότητας όσον αφορά τη βία. Πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή, όχι μόνο για την πραγματική σωματική βία, αλλά και για την απειλή χρήσης βίας.

Διαφορετικότητα/διακρίσεις

Με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, σε πολλούς χώρους εργασίας εργάζονται άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας και άρα διαφορετικής κουλτούρας. Πολλά επεισόδια βίας οφείλονται στη μη αποδοχή της διαφορετικότητας κάποιων ατόμων, γι’ αυτό και ο οργανισμός πρέπει να είναι απόλυτος σε περιπτώσεις διακρίσεων.  Πολύ ωφέλιμη είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων οι οποίες οδηγούν στη σύσφιξη των σχέσεων υπαλλήλων που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Εκδικητικές πράξεις

Υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι, όταν τιμωρηθούν πειθαρχικά και – χειρότερα – όταν απολυθούν, παρουσιάζουν εκδικητικές τάσεις εναντίον αυτών που αποφάσισαν για την τύχη τους. Ο οργανισμός πρέπει να ενημερώνει τους τελευταίους και γενικά όλο το προσωπικό για να λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα.

Παράγοντες που ευνοούν τη βία

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, η ανεπαρκής ασφάλεια και η ανοχή στην επιθετικότητα, είναι παράγοντες που ευνοούν τη βία και πρέπει να αποφεύγονται.


Βία από επισκέπτες/ πελάτες

Υπηρεσίες ασφαλείας

Η παράγραφος αυτή αφορά ιδιαίτερα τις κυβερνητικές υπηρεσίες της Κύπρου, αφού τα σχετικά φαινόμενα βίας αυξήθηκαν σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Πρέπει οι επισκέπτες να ελέγχονται και να επιτηρούνται διαρκώς προς αποφυγή κρουσμάτων βίας. Φρουροί ασφαλείας και κάμερες βοηθούν πολύ στην αποτροπή άσκηση βίας από επισκέπτες/πελάτες.

Ληστείες

Στην Αμερική, τα τελευταία χρόνια, 85% των θανάτων στους χώρους εργασίας προήλθαν από τη χρήση βίας κατά τη διάρκεια κάποιας ληστείας. Ευτυχώς στην Κύπρο οι περιπτώσεις ένοπλων ληστειών είναι σπάνιες, κι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλοί χώροι εργασίας ελέγχονται και επιτηρούνται από κάμερες ασφαλείας.


Επίλογος

Κάθε επεισόδιο βίας ή απειλής χρήσης βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως και αποτελεσματικά. Οι υπάλληλοι πρέπει να ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν τέτοια επεισόδια και να γνωρίζουν ότι αυτά θα εξετάζονται ακριβοδίκαια και οι ένοχοι θα τιμωρούνται. Όσον αφορά τους επισκέπτες, αυτοί πρέπει να επιτηρούνται, είτε από φρουρούς ασφαλείας είτε από κάμερες. Οι αμερικανικές στατιστικές μάς κρούουν το κώδωνα του κινδύνου. Ας τον ακούσουμε.

*Ο Δημήτρης Εργατούδης είναι αφυπηρετήσας (2006) ανώτερος διευθυντής της Λαϊκής Τράπεζας και fellow του Ινστιτούτου Τραπεζιτών Λονδίνου

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.