Φόρμα αναζήτησης

Αποδέσμευση €8 εκ. για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας

Η Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε σήμερα κονδύλι 8 εκατομμυρίων ευρώ για σκοπούς αναπλήρωσης των κουρεμένων ταμείων προνοίας που υπέστησαν ζημιές από τις αποφάσεις του 2013.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, ανέφερε μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών ότι αποδεσμεύεται κονδύλι 8 εκ. προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το σχέδιο της σταδιακής και μερικής αναπλήρωσης των απωλειών των μελών των ταμείων προνοίας κατά την επίμαχη περίοδο του το 2013. Όπως είπε, είναι ένα ικανοποιητικό και γενναιόδωρο σχέδιο και αν είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει από τούδε και στο εξής είναι οι απώλειες που είχαν οι υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών.  

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε θετικά σχετικά με την αποδέσμευση, αφού η απόρριψη της δαπάνης θα σήμαινε περαιτέρω καθυστέρηση για το θέμα. Σημείωσε ωστόσο ότι τα όσα συμπεριέλαβε η Κυβέρνηση αφίστανται των όσων υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε στο σχετικό σχέδιο, αφού αρχικά δεσμεύτηκε για χωρίς περιορισμούς αποζημίωση των ταμείων προνοίας, την άμεση διάθεση των αποζημιώσεων για κάθε μέλος η χορηγία με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του ασχέτως αν έχει φύγει νωρίτερα.

Είπε επίσης ότι δεν έγινε ο αναγκαίος κοινωνικός διάλογος στο θέμα. Η Κυβέρνηση, είπε, πρέπει να ξαναμελετήσει το θέμα και πως να γίνει πιο ορθολογική προσέγγιση στην αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας και να κάνει τον απαραίτητο διάλογο.