Φόρμα αναζήτησης

Αεροπορικές που έμειναν χωρίς φτερά μέσα στο 2017

Το 2017 αποτέλεσε χρονιά σημαντικών αλλαγών σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας σκηνής. Είδαμε την «αναγέννηση» του Bitcoin, την κορύφωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, την κρίση στην Καταλωνία, την εκλογή Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας και άλλα πολλά…

Μεγάλο κομμάτι αυτών των αλλαγών, αποτέλεσε και το κλείσιμο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών.

Monarch

Στις 2 Οκτωβρίου, η βρετανική Monarch ανακοίνωση την παύση της λειτουργίας της, προκαλώντας έκπληξη. Και αυτό γιατί ήταν από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας, μεταφέροντας εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Air Berlin

Στις 28 Οκτωβρίου, η γερμανική Air Berlin πραγματοποίησε την τελευταία της πτήση, μετά από 40 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Οι μεγάλες απώλειες που παρουσίασε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, ανάγκασαν τον γερμανικό κολοσσό να κηρύξει πτώχευση.

Niki

Στις 15 Δεκεμβρίου, η θυγατρική της Air Berlin, Νiki, ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας της, καθώς η Lufthansa αποχώρησε από τη συμφωνία για εξαγορά μεριδίου, μετά από της αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

OpenSkies

Επίσης, τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 θα σταματήσει τη λειτουργία της και η ΟpenSkies, θυγατρική της British Airways. To κλείσιμο ήρθε μετά την αλλαγή πολιτικής του βρετανικού κολοσσού, αναφορικά με τις θυγατρικές του εταιρείες.