Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ότι έχει ήδη αρχίσει το τεχνικό έργο για να προσδιοριστεί εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, αργότερα φέτος.
Ωστόσο, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.
"Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα" διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε μια ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
Εάν, για να εξασφαλιστεί "η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνση του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της".
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.
Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται η ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους

Επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.