Ευκαιρία για την Κύπρο το Brexit υποστηρίζουν οι πλοιοκτήτες

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Είναι ευκαιρία η συγκυρία τώρα με το Brexit και η ευκαιρία που παρουσιάζεται από εταιρείες που είναι αναγκασμένες να αποχωρήσουν από το City»

Η Κύπρος πρέπει να εκμεταλλευτεί το Brexit για να αναπτυχθεί ως ναυτιλιακό κέντρο και να καταστεί και χρηματοοικονομικό κέντρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Πλοιοκτητών Κύπρου, Ανδρέα Χατζηγιάννη.
 
Ωστόσο, ο κ. Χατζηγιάννης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στο Προεδρικό, δεν θέλησε να επεκταθεί σε ό,τι αφορά τα ειδικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Το Προεδρείο της Ενωσης είχε συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και η οποία αφορούσε την ανάπτυξη της Κύπρου όχι μόνο ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο αλλά και ως χρηματοοικονομικό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη.

"Είναι ευκαιρία η συγκυρία τώρα με το Brexit και η ευκαιρία που παρουσιάζεται από εταιρείες που είναι αναγκασμένες να αποχωρήσουν από το City και να βρουν χώρο σε ευρωπαϊκή χώρα για να έχουν το ευρωπαϊκό business passport", δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεταφέρουμε όλο αυτό το οικονομικό κομμάτι στην Κύπρο.

Σημείωσε ότι η Κύπρος έχει πολλούς ανταγωνιστές, όπως η Μάλτα και το Λουξεμβούργο, ωστόσο διαθέτει και πλεονεκτήματα.

"Το πιο σημαντικό είναι οι ίδιοι εμείς οι Κύπριοι επιχειρηματίες με τα δικά μας contacts να προσεγγίζουμε αυτούς που θέλουνε να φύγουνε και να τους φέρνουμε στην Κύπρο για να έχουν ενημέρωση από πρώτο χέρι", είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως δεν έχουμε αργήσει καθόλου να εκμεταλλευτούμε το Brexit, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στα ειδικά μέτρα που χρειάζεται να γίνουν για την προσέλκυση ξένων εταιρειών.


ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play